2021/04/23
Déjà vu érzésem van…

Nemrég írtam arról, hogy a kormány két részben tervezi a nyitást, húsvéthétfői teljes nyitással. Hát úgy látszik ez csak mézesmadzag volt és tisztára olyan érzésem van, mint tavaly ilyenkor…

Már hetek óta megy a duma, hogy ilyen-olyan mutánsvírusokat fedeztek fel: brit, dél-afrikai, pár napja már New York is kapott saját vírusnevet.

A médiába már előző héten elkezdték pedzegetni, hogy emelkedni fog a fertőzöttség, mert kezdenek ezek a mutánsok beszivárogni az országba. Ebből már gondolni lehetett, amit ma Orbán Viktor bejelentett.

A miniszterelnök szerint a határoknál mindenképpen szigorítani kell. Radikálisan korlátozni kell az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is, mondta, ezért azt kérte az operatív törzstől, hogy dolgozzanak ki szigorú szabályokat.

Tegnap pedig Gulyás Gergely jelentette be, hogy március 15-ig mindenképp maradnak a korlátozások. Így valószínű elfelejthetjük, hogy húsvétkor már élvezhessük a normál életet.

Ezek alapján joggal gondolhatjuk, hogy hasonló tavasz várhat ránk, mint tavaly. A március úgy látszik, kuka, de ha neadjisten tényleg megugrik a fertőzöttség és a kórházba kerültek száma, akkor sok héten át várhatunk egy jó kajálásra az éttermekben.

A miniszterelnök szavai pedig nem sok jót jelentenek a külföldre utazni szándékozóknak sem. Szinte bizonyos, hogy az Európán kívülről érkezőknek marad a karantén/PCR-teszt. De nem lepődnék meg, ha a mostani intézkedések megmaradnak jó sokáig…

Cimkék: