Holnaptól jelentős lazítások, az igazolványosoknak nix karantén

by radopeter1983

Előző héten jelentette be a kormányfő, hogy 4 millió beoltottnál szinte újranyit minden. Emellett a nemzetközi utazásokról is született határozat!

Előző héten én is írtam cikket, hogy várhatóan e hétvégétől jelentős lazítások várhatóak idehaza. Ám a szolgáltatások nagy részét csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni. Tulajdonképpen csak a vendéglátóhelyek külső, teraszos részeit használhatják az igazolvánnyal nem rendelkezők. Az intézkedések holnaptól érvényesek.

Már a Magyar Közlönyben is megjelent az a törvény, amely a külföldről hazatérő magyar állampolgárokra vonatkozik. Eddig 10 nap karantén vagy két negatív PCR-teszt kellett a hazaérkezés után a “szabaduláshoz”.

Mától azonban karantén- és tesztkötelezettség nélkül jöhetnek haza a védettségi igazolvánnyal rendelkezők! A határon személyigazolvány vagy útlevél felmutatásával együtt érvényes az igazolvány.

Magyarország tárgyalásokat kezdett államokkal, hogy kölcsönösen fogadják el egymás oltási/védettségi igazolványát. A tegnapi nap Szerbiával és Montenegróval kötöttek ilyen megállapodást. Eszerint a két országba utazó magyar, illetve a hazánkba érkező szerb és montenegrói állampolgárok igazolvány birtokában korlátozások nélkül utazhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató