2021/05/17
Costa Brava látnivalók, nyaralás, tengerpartok

Costa Brava, azaz Vad part. Spanyolország északkeleti partvidékét hívják így, amely Blanestől a franca-spanyol határig tart. A kb. 150 kilométeres partszakaszon sziklaszirtes szakaszok, valamint kavicsos, illetve homokos strandok húzódnak. Ebben a Costa Brava látnivalók, nyaralás, tenegrpartok cikkben megtudhatsz mindent e részről!

Főleg a nyári főszezonban és szeptemberben érdemes idemenni, a hőmérséklet és a tengervíz ekkor nagyon jó.

Costa Brava látnivalók

Lloret de Mar

Costa Brava turisztikai központja, ahol a strandok mellett az éjszakai élet is vonzza a turistákat. Fiatalok számára remek hír, hogy rengeteg jó diszkó található a városban, sőt egy nagy kaszinó is található itt.

A város tengerpartja a Platja de Lloret de Mar strand, ami elég zsúfolt szokott lenni.

A másik délebbre található, ez a Fenals. Ez a távolság miatt nyugisabb a városbelinél.

A gyerekes családoknak a legalkalmasabb a Platja de Santa Cristina. Ez kb. 3 km-re van a belvárostól, egy kis félkör ívű homokos tengerpart.

Van egy aquapark is, a Water World. Jegyárak és információk itt találhatók! A buszpályaudvarról ingyenes busz közlekedik ide. A csúszdapark 14 csúszdával és 7 különféle medencével rendelkezik.

A gyerekek számára mindenképp ajánlott még a Gnomo Park, ahol játszóházak, vízi játszóterek, drótkötélpálya és sok más szórakoztató program található.

Lloret de Mar Costa Brava látnivalók között a legismertebb
Lloret de Mar Costa Brava látnivalók között a legismertebb

Tossa de Mar

Lloret de Martól északkeletre található pár km-re ez a csodás település. Jellemző rá, hogy megőrizte a régi stílusát, amit az óvárosban sétálva láthatunk is.

Ez inkább a nyugodt pihenésre vágyóknak ideális, mivel a város a hegyek miatt nem tudott tömegturista várossá válni.

Nevezetessége a csodás vár, amely egy rövid sétával elérhető a parttól. Mindenképp érdemes felmenni, mert a kilátás nagyon szép.

A város strandja a Platja Gran, ahol még főszezonban sincs tömegnyomor.

Tossa de Mar-nak csodás várából nagyon jó kilátás van
Tossa de Mar-nak csodás várából nagyon jó kilátás van

Malgrat de Mar

Lloret de Martól Barcelona irányában fekszik ez a város, ahol hosszú tengerparti strandjáról nevezetes. Ez is inkább a nyugodtabb pihenést keresők üdülőhelye, de sok bárt, kávézót találni itt.

A város központjának strandja a Platja Malgrat, amit egy nagyon hosszú partszakasz. Délebbre található a Platja del Astillero.

Gyerekeknek kiemelendő a Parc Francesc Macia, ami egy népszerű játszótér csúszdákkal, focipályával, kötélen járókával.

A város északi részén található a Marineland, egy nagy aquapark. Több részből áll, van csúszdapark, miniállatkert, delfinárium, különböző show-k és játszópark is.

A delfinbemutató rész Spanyolország legnagyobb ilyen parkja. Ingyenes busz közlekedik a városból, Lloret és Tossa de Marból is.

Jegyárak, nyitvatartás

Malgrat de Mar hosszú tengerparttal rendelkezik
Malgrat de Mar hosszú tengerparttal rendelkezik

Blanes

Malgret de Martól északkeletre a következő város, hasonlóan nyugalmasabb helyszín.

A település szintén megőrizte a spanyolos hangulatát, arculatát: piacok, sétányok, óvárosi szűk utcák. A város északi részén itt is emelkedik egy vár, a Sant Joan.

Legfőbb nevezetessége a két füvészkert. A nagyobb, a Járdin Botanic Marimutra mindenképp megnézendő. A kilátás rendkívül szép a kertből. A kisebb, a Pinya de Rosa kertben főként kaktuszokat láthatunk.

A város központi strandja a Platja de Blanes. Hosszabb és talán még jobb a délebbre fekvő S’Abanell strand. Legszebb azonban egy félköríves, sziklákkal határolt öbölben lévő strand, a Cala Sant Francesc.

Blanes egyik nevezetessége a két füvészkert
Blanes egyik nevezetessége a két füvészkert

Cadaqués

A francia határtól nem messze találjuk ezt a csodás települést, amely egy csendes kis öbölben van.

Már a megközelítése is élménydús, mivel kanyargós út vezet a volt halászfaluba. Az öbölben sziklás-köves strandok vannak tiszta vízzel.

Jellegzetesek a fehér házak kék ajtókkal, ablakokkal. Érdemes a szűk utcákon, sikátorokban sétálni, ahol kávézókba, éttermekbe ülhetünk be.

A településen található Salvador Dali volt háza, amely ma múzeumként működik.

Casaqués-ben van a Salvador Dali múzeum is
Casaqués-ben van a Salvador Dali múzeum is

Ajánlott cikkek

Ha szeretnél több spanyol cikket olvasni, kattints ide!

Cimkék: , , , ,