04/07/2020
Hova utazzunk télen? 10 hely, ahol élvezhetjük a jobb időt

Biztos Ti is feltettétek otthon a kérdést: hova utazzunk télen, ahol jobb idő van és nem kell a mínuszokban fagyoskodni. Szerencsénkre már sok ilyen helyre elutazhatunk közvetlen járattal! Most tíz remek helyszínt ajánlok, ahol lehet élvezni a jobb időt.

Hova utazzunk télen?

Dubaj

Azt hiszem, ide mindenki szívesen elmenekülne a hideg elől. Dubaj rengeteg látnivalót tartogat, több napos luxusban érezhetjük magunkat az emírségben.

Itt még a tél is meleg, az átlaghőmérséklet 25 °C és az eső is ritka. A tengerben simán lehet fürödni, 22-23 fokos még év elején is.

2019 októberétől ráadásul már minden nap eljuthatunk a Wizz Air járataival. Így 2-3 napos villámlátogatást vagy akár egy hetes „nyaralást” is tehetünk az itthoni fagyoskodással szemben.

Ebben a Dubaj látnivalók cikkben részletesen olvashatsz a luxusvárosról!

Dubajban télen is 25 fokban lehetünk
Dubajban télen is 25 fokban lehetünk

Malaga

A napi átlaghőmérséklet télen 17°C, köszönhetően Afrika közelségének. Nem hiába hívják a Napos Part központjának (Costa del Sol).

Ha már ott vagyunk, érdemes autót bérelni és elkocsikázni Marbella és Gibraltár városába is, valamint Andalúzia egyéb helyeire.

Malaga nemhiába a Napos Part központja
Malaga nemhiába a Napos Part központja

Egyiptom

Habár Afrikába utazunk, itthonról mégis bőven az elérhető célpont közé tartozik Egyiptom.

Mivel a minél melegebb időért megyünk, érdemes a legdélebbi tengerpartra, Marsa Alam-ba utazni.

Hurghada és Sharm El Sheikh mellett Marsa Alam is nagyon fejlett, az aktív és passzív pihenés szerelmesei is megtalálják a számításukat.

A téli középhőmérséklet 18-20 fok, a legkevesebb téli napsütés ideje is 9 óra! A tenger hőmérséklete pedig a leghidegebb hónapokban is 23 fokos, amiben januárban is simán megmártózhatunk!

Egyiptom nyaralóhelyei remek pihenést biztosítanak!

Marsa Alam Egyiptom legdélebbi nyaralóhelye
Marsa Alam Egyiptom legdélebbi nyaralóhelye

Szardínia

Az olasz sziget fantasztikus környezettel, hangulattal rendelkezik. Nemrég óta már közvetlen járattal eljuthatunk Szardínia legnagyobb városába, Cagliariba.

A tél egy mediterrán szigethez hűen enyhe, a tengerparti részeken szinte soha nem süllyed fagypont alá. Januárban is 11-12 fok az átlaghőmérséklet, kellemes az idő egy városlátogatáshoz.

Érdemes nemcsak Cagliarit, hanem a sziget többi részét is felfedezni. Itt találjuk például Olaszország egyik legszebb tengerpartját is, a La Pelosát.

Olvasd el Andreáék szardíniai beszámolóját is!

La Pelosa Olaszország egyik legszebb tengerpartja
La Pelosa Olaszország egyik legszebb tengerpartja

Lisszabon

A portugál főváros nemcsak az egyik legszebb, leghangulatosabb, hanem az egyik legmelegebb európai főváros.

Bár ne számítsunk nagy melegre, de egy kirándulásra tökéletes Lisszabon. A téli átlaghőmérséklet 15 fok nappal és 9 fok éjjel, az egyik legenyhébb tél itt van egész Európában.

A legkevesebb napsütés is napi öt óra, ami valljuk be, egészen baráti a hazai sötét napokhoz képest.

Lisszabon látnivalók sokaságát nyújtja, erről meggyőzödhettek Ti is!

Lisszabon az egyik leghangulatosabb főváros
Lisszabon az egyik leghangulatosabb főváros

Tenerife

Mivel január közepén voltam ezen a Kanári-szigeten, saját tapasztalatból is mondhatom, hogy megéri elmenni Tenerifére a téli hónapokban is!

A sziget déli részén, Playa de las Americas környékén van a legmelegebb, ebben a térségben landol a Wizz Air járata is. Sokan választják hazánkból a tenerifei telelést, mivel árszínvonalban is nagyon kedvező a sziget.

A téli átlaghőmérséklet 19-20 fok, de ez napsütés esetén többnek érezhető, köszönhetően a Ráktérítőhöz való közelségnek.

A tenger sajnos elég hűvös, de a parton való napozás így is kivitelezhető! Én magam is órákig feküdtem a strandon január 19-én!

Tenerife látnivalóiról is olvashattok cikket!

Napozhatunk is itt télen
Napozhatunk is itt télen

Marokkó

A Szahara „szélén” lévő országnál mi lenne ideálisabb téli hely!?

Ráadásul két városba is eljuthatunk (igaz, Bécsből), ahol biztonságos közegben ismerkedhetünk meg az arab kultúrával, konyhával.

Marrakesh fantasztikus fekvésű város, mivel egyik oldalról sivatag, másik oldalról az Atlasz havas csúcsai határolják. Híres az autentikus éttermeiről és bazárairól, de itt találjuk Afrika legnagyobb forgalmú hagyományos piacát is!

Agadir ezzel ellentétben egy igazi tengerparti üdülőváros. Hosszú, aranyhomokos partja miatt népszerű célpont a turistáknak, ahol az éjszakai élet is adott az arra vágyóknak.

Hőségre azért nem kell számítani egyik helyen sem, de a 15 fok körüli átlaghőmérséklet így is elviselhetőbb az itthoni mínuszoknál.

Agadir tipikus tengerparti üdülőváros
Agadir tipikus tengerparti üdülőváros

Eilat

Izrael legdélebbi csücskében lévő Eilat a Vörös-tengerhez vezető tengerparti város.

Fő vonzereje, hogy a tengervíz hőmérséklete egész évben lehetővé teszi a fürdőzést. Télen is valamivel melegebb a tenger, mint 20 fok.

Ezenkívül a rengeteg bár, szórakozóhely teszi igazi nyaralóhellyé Eilatot.

Eilatban télen is fürödhetünk a tengerben
Eilatban télen is fürödhetünk a tengerben

Málta

Könnyen, két fapados légitársasággal is eljuthatunk Máltára, ahol a történelmi látnivalók egész tárházát láthatják a látogatók.

Afrika közelsége érezteti hatását a mediterrán szigeten. A téli átlaghőmérséklet 13-14 fok, tökéletes idő egy téli kiruccanáshoz.

Málta látnivalók sokaságát nyújtja a turistáknak!

Málta ideális kirándulóhely
Málta ideális kirándulóhely

Sevilla

Az andalúz város mór építő művészetre emlékeztető házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak.

Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet.

A téli átlaghőmérséklet 16 fok körül van, így a leghidegebb hónapokban is egy pulóveres kirándulást tudunk tenni.

Sevilla Spanyolország egyik legérdekesebb városa
Sevilla Spanyolország egyik legérdekesebb városa

Ezek után remélem választ tudtam adni a kérdésre, hogy hova utazzunk télen. Ha netán egy kiránduláson gondolkodtok, a fentiekből bőven tudtok ihletet meríteni.

Cimkék: , , , , ,