Egyiptom legkedveltebb nyaralóhelyei

by radopeter1983
Egyiptom

A Vörös-tenger partja már eddig is népszerű volt, de Egyiptom nyaralóhelyei az elmúlt években még inkább kedvelt desztináció lett. Egy kis bemutatással remélem többeknek meghozom a kedvet egy tengerparti pihenéshez.

Sokakban úgy él Egyiptom, hogy ott csak henyélni lehet a tengerparton a sivatagi homokban és élvezni az all inclusive pazar ellátást.

Azonban ez nem csak így van, hiszen a Vörös-tenger élővilága, a sivatagi programok és az egyiptomi történelmi emlékek igazán aktív nyaralássá változtatja az ottlétünket!

Egyiptom nyaralóhelyei

Alapvetően három részre oszthatjuk a partvidéket: északon Sharm El Sheikh, középen Hurghada és délen Marsa Alam.

Ezek közül Hurghada körzete a legnagyobb, itt találjuk a legelőkelőbb szállodákat. Ez a rész a legnépszerűbb a magyarok körében, ezután jön Sharm El Sheikh.

Hurghada

Egyes üdülőrészeit beleszámítva mintegy 30 km-es hosszan húzódik a parton. Tengerpartja finomhomokos, rengeteg szállodát találunk itt a közepes árkategóriától egészen a luxusszállodákig.

A vízimádóknak a várostól kb. 30 km-re délre fekvő Makadi-öböl ajánlott! Ezen a részen nincsenek lakott nagyvárosok, így csak a napozásra, fürdőzésre, a szállodák nyújtotta szolgáltatásokra lehet koncentrálni!

Mivel a tengerpart nagy része lassan mélyülő, gyerekesek számra Hurghada a legjobb választás!

Itt találsz élménybeszámolókat hurghadai szállodákról!

Sharm El Sheikh

A Sínai-félsziget déli csücskében található. A legtöbben ennek a vízivilágát mondják a legjobbnak, sőt a világ legszebb és leggazdagabb élővilágának is ezt a részt tartják.

Leghíresebb része a Na’ama Bay, amelynek öble körül rengeteg étterem, bár, üzlet, szálloda van, éjszaka pedig nyüzsgő várossá változik.

Marsa Alam

A legdélibb nyaralóhely és mivel később kezdődött a partszakasz kiépítése, ezért itt kevesebb turista van a fenti két helyhez képest. Éppen ezért kitűnő választás a nyugalmat keresőknek és a búvárkodást kedvelőknek.

Az idelátogatók többségét először a meseszép tengerpart, a kristálytiszta víz és az állandóan kellemes hőmérséklet varázsolja el.

Itt találsz élménybeszámolókat Marsa alam-i szállodákról!

Itt pihenni királyság!
Itt pihenni királyság!

Miért érdemes Egyiptomban nyaralni?

Remek szállodák

Elsősorban a megfizethető all inclusive szolgáltatások miatt, amit jobbnál jobb 4-5 csillagos szállodák nyújtanak. Mindegyik helyen rengeteg ajánlat közül tudunk választani, szó szerint sokszor a bőséges kínálat okoz fejtörést. Nagy szerencsénkre!

Nem kell törődnünk az étkezéssel, hiszen szinte minden ajánlat tartalmazza a reggelit, ebédet és vacsorát, sőt napközbeni apróságok is rendelkezésre állnak.

A szállodák nagy része saját, a külső emberek elől elzárt tengerparttal rendelkeznek, így a zsúfoltság nélküli és biztonságos pihenés biztosított!

Egyiptom történelmi emlékei is elérhetők

Természetesen a piramisok a legismertebbek, de egy kairói és luxori kirándulásról se szabad elfeledkezni!

A fakultatív programokban lehetőség van megismerni ezeket a fantasztikus helyeket is, így téve teljessé egy egyiptomi nyaralást!

Az igazi csoda: a Vörös-tenger élővilága

Aki már járt ott, vélhetően megerősítheti, hogy a Vörös-tenger tulajdonképpen egy nagy akvárium. Sznorkelezés és/vagy búvárkodás nélkül nehogy hazajöjjünk! Több mint 1300 halfaj él itt, ez is jelzi, hogy mire készüljünk fel, ha alámerülünk a tengerbe!

Nemcsak a halak, hanem a korallzátony is a világ legszebbjei közé tartoznak! Ennek oka, hogy az egyiptomi zátonyok nagy része a legfiatalabb szegélyzátonyok közé tartoznak. Ezek a jelentik a vízi élővilág leggazdagabb helyeit!

A Vörös-tenger élővilága egyedülálló!
A Vörös-tenger élővilága egyedülálló!

Ajánlott cikk

Köszönet a TravelHunter csapatnak, hogy engedélyezték a cikk átvételét! (Cikk: TravelHunter)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató