2021/05/17
Luxusvárosok a világban

Sok remek város van a világban, de olyan kevés, amelyre mondhatjuk, hogy luxusváros. Nézzünk most meg 5 ilyen várost, amely fantasztikus hangulattal várja a turistákat!

Luxusvárosok

Dubaj

Mi mással kezdhetnénk, mint a világ egyik leghíresebb luxusvárosával!

Az egykori halászkikötőből mára egy sivatagban álló felhőkarcoló-város lett. Csillogó-villogó épületek emelkedtek a Perzsa-öböl partján, ahová szerencsénkre közvetlen járatokkal is eljuthatunk.

Elég arra gondolni, hogy itt van a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa. De említhetjük a Pálma-szigetet, a Miracle Garden-t vagy a híres szállodát, a Burj al Arab-ot.

Sokan nem szeretik a „mű városokat”, ám személyes tapasztalatból mondom, hogy érdemes legalább egy kirándulás erejéig kiruccani az Emírségbe.

Dubaj látnivalók

Monaco

A Földközi-tenger partján, a Francia Riviérán található miniállam a gazdagok „országa”. A kaszinójáról is nevezetes Monacóban sok híres ember él.

Itt nem hatalmas felhőkarcolókat kell várni. A város nyugodt, rendkívül bájos hangulatában mindig szemünk elé tárul egy luxusautó, ill. a kikötőben rengeteg luxusyacht. Mégse mondhatjuk, hogy egy sznob hely.

Nem mellékesen az év legtöbb részében remek az időjárás is. Télen is kellemes időben járhatjuk be a városállamot.

Bár jó pár éve jártam itt, mégis azt mondtam, ide többször is vissza kell jönni. Főleg, hogy a kaszinóban sikerült nyernem.

Francia Riviéra látnivalók – Cote d’Azur bemutatása

Las Vegas

A Bűn városa a világ leghíresebb szórakoztató-központja és itt található talán a legtöbb neves szálloda is.

Itt tényleg mondhatjuk, hogy elég egy utcán végigmenni és máris láttuk Las Vegas lényegét. A Strip mentén van szinte minden. Itt található az ikonikus zenélő szökőkút is a Bellagio szálloda előtt.

Főleg este merüljetek bele a város életébe. A kivilágított belvárosban igazi karneválhangulat uralkodik. Viszont csak óvatosan a játékgépekkel, tudatosan mindig belebotlik az ember egy játékterembe!

De ha eljuttok ide, ne csak Las Vegasban legyetek! Sok cég szervez egy napos kirándulást a Grand Canyonba, érdemes legalább pár órára ellátogatni.

Las Vegas élménybeszámoló – 3 nap a Bűn városában

Szingapúr

A délkelet-ázsiai városállam igazi metropolisz azon a részen. Elsőként lépett a modernizmus útjára, mára pedig az egyik legfejlettebb várossá nőtte ki magát.

Ami szembetűnő elsőre, az a tisztaság és a biztonság. A szigorú szabályoknak köszönhetően az egyik legjobb hellyé vált Szingapúr, ahol a központi rész felhőkarcolói fantasztikus látványt nyújtanak.

Több éve volt alkalmam két napot itt tölteni, de sajnálom, hogy csak ennyi időt voltam. Az egyik kedvenc helyem azóta is!

Szingapúr látnivalók, közlekedés, térképek

Hong Kong

A már kínai fennhatóságú város hasonlóan Szingapúrhoz brit városállam volt. Sokan úgy tartják, itt találkozik Kelet és Nyugat.

Ikonikus a Victoria csúcsról készített látkép, ahol az öböl mentén sorakozó felhőkarcolók láthatók.

És ami nem maradhat ki: a hongkongi éjszaka. A fantasztikus fények, a nyüzsgés, az éjszakai piacok, a zenei és színházi előadások mind izgalmas látnivalót kínálnak.

Ajánlott cikkek

Gyűjts minél több ötletet a jövőre nézve!

Cimkék: , , , , ,