Helyek, ahol közel kerülhetsz a természethez

by radopeter1983
Helyek, ahol közel kerülhetsz a természethez

Szerencsénkre több olyan hely van a világban, ahol valóban élvezhetjük a természetet. Bemutatok néhány olyan helyet, ahol nem csak a nyugodt pihenést kell élvezni, hanem a természet csodás arcát lehet megtapasztalni.

Természetközeli helyek

Tenerife

A tengerpartok mentén remek látnivalók találhatók, míg a sziget közepén a Teide vulkán hatalmas csúcsa uralja Tenerifét.

A Föld 3. legnagyobb vulkánját gyalog és felvonóval (és egy kevés gyaloglással) is meg lehet közelíteni, amihez viszont engedély szükséges.

Érdemes még ellátogatni az Anaga Nemzeti Parkba. Ez egy nagy erdős terület, hatalmas babérerdőkkel és teleszabdalva völgyekkel, a túrázóknak nagy élmény!

Tenerife látnivalók

Tenerife: Teide megmászása – saját élménybeszámoló

A Teide ideális hegy megmászáshoz
A Teide ideális hegy megmászáshoz

Bali

Bali Indonézia legismertebb helyszíne és a világ egyik legnépszerűbb nyaralószigete. A kultúra, a pihenés és a természet hármasa egyedülállóvá teszi Balit.

A sziget nagy részén csodás természeti látnivalókat lehet felfedezni: rengeteg vízesés, vulkánok, dzsungelszerű erdők.

És biztos láttál már képeken hatalmas lépcsőzetes rizsültetvényt. Ezt itt Balin élőben is megnézheted, ami nem csoda, mivel a lakosság nagy része rizstermesztésből él.

Bali látnivalók – Az istenek szigete

Izland

Izland a természeti csodákat kedvelők egyik legegyszerűbben elérhető helyszíne. Az Észak-Atlanti-óceán középső részén található szigeten 140 vulkán (26 ebből működő) és rengeteg kisebb-nagyobb vízesés, gejzír van.

A vulkáni aktivitásnak köszönhetően a szigeten sok melegvizes forrás tör fel, többet szabadtéri termálként is fel tudunk keresni. Ezek közül a Kék Lagúna (Blue Lagoon) világhírű fürdőhely.

Nem hagyhatjuk ki az Északi fényt sem. A téli időszakban látható fényjáték örök élményt ad annak, aki egyszer átéli mindezt!

Izland látnivalók, közlekedés, térképek

Izland nekem is bakancslistás hely
Izland nekem is bakancslistás hely

USA nemzeti parkjai

Az Amerikai Egyesült Államok területén rengeteg nemzeti park van, de néhány neve mindenki számára ismerős lehet.

A Maci Laci rajzfilmből ismert Yellowstone Nemzeti Park híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről. A túrázók számára is remek élmény, hiszen a parkban kb. 1500 km hosszú turistaút van.

A Yosemite Nemzeti Park az USA 2. legnagyobbja, amelyben 900 méter magas gránitfalakat is láthatunk. Változatos növény- és állatvilága van, valamint több mint 1000 km turistaúton barangolhatunk.

Méltatlanul kevésbé ismert a Bryce Canyon Nemzeti Park. Igazából nem egy valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet (szél és jég) több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki. A fennsík pereméről egy tucat túraútvonal vezet le. Ezek között vannak hosszabbak, de vannak rövidebbek mint az 1-2 órás Queens Garden túraútvonal.

USA legszebb helyei

A Yosemite hatalmas nemzeti park
A Yosemite hatalmas nemzeti park

Azori-szigetek

Azt mondják, hogy ez a természetimádók paradicsoma Európában. Nem túlzás, mivel a természeti szépségek széles tárháza megtalálható itt. Nem véletlenül hívják Európa Hawaii-ának.

A kilenc szigetből álló Azori-szigetek mindegyike fantasztikus látnivalókkal rendelkezik. Legnépszerűbb Sao Miguel szigete, amely a legközelebb van Európához és itt található a főváros is.

Azonban sokan a távolabbi szigeteket tartják a legszebbeknek.

Például Pico szigetét, amelynek központja a hasonló nevű vulkán. Ezt meg is lehet mászni.

A legszebbnek Flores szigetét mondják, amelynek legszebb jelenségei a vízesések. A Faja Grande közelében lévőnél közel 20 egymás melletti vízesés zuhog a mélybe a rikítóan zöld sziklafalról.

Azori-szigetek látnivalók, utazás, közlekedés, térképek

Európa Hawaii-jának is nevezik
Európa Hawaii-jának is nevezik

Seychelle-szigetek

A három fő szigetből álló Seychelles nemcsak a csodás tengerpartjairól híres.

Mahé, a legnagyobb sziget dzsungelbe burkolódzó hegyekkel, több mint 60 gyönyörű stranddal, álomszép öblökkel, titkos szegletekkel, sűrű, erdős belsővel, kisvárosokkal, egyedülálló kreol kultúrával a szigetcsoport központja.

Mahén találjuk a Morne Seychellois National Park-ot, ahol több útvonalon is lehet remek túrát tenni.

Praslin a 2. legnagyobb sziget, ahol a legszebb tengerpartok találhatók. Ezek között van az Anse Lazio, amelyet a világ legszebbjének is megválasztottak már.

La Digue a legnyugodtabb sziget, amelyet érdemes kerékpárral bejárni.

Seychelle-szigetek látnivalók, tengerpartok

A Seychelle-szigeteken nemcsak tengerpartozni lehet ám
A Seychelle-szigeteken nemcsak tengerpartozni lehet ám

Új-Zéland

Földünk legelszigeteltebb állama, ami miatt az állatok és a növények különleges biodiverzitása alakult ki, igen sok endemikus, csak itt élő fajjal.

A túrázók számára a Déli-sziget tartogat több látványosságot.

Itt található a Milford Sound fjordvidék. A fjordot meredek sziklafalak, hegyek szegélyezik, magasságuk mindkét oldalon 1200 méter körül van.

De itt van több hatalmas gleccser is (leghíresebb a Ferenc József gleccser), valamint Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsa is.

A népszerűbb Északi-szigeten is van azonban bőven természeti látnivaló.

A Tongariro Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi nemzeti parkja magas vulkáncsúcsokkal, türkiz tavakkal, száraz fennsíkkal, alpesi rétekkel és meleg forrásokkal.

Rotorua a világ egyik legaktívabb geotermikus régiója, ahol a Lady Knox gejzír mellett a Wai-O-Tapu sokszínű tava is látható.

Új-Zéland látnivalók

Új-Zéland csodás természeti látnivalókkal rendelkezik
Új-Zéland csodás természeti látnivalókkal rendelkezik

Galapagos-szigetek

A világ egyik legeldugottabb szigete az Egyenlítő közelében, a Csendes-óceánon fekvő 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és több mint száz sziklából áll.

A vulkanikus és tektonikus erők alkotta szigetek élővilága nagyon változatos és ami érdekes, hogy az egyes szigetek különbözőek egymástól.

Nem hiába hívják az evolúció élő múzeumának, hiszen olyan élőlény él itt, ami másutt nem (endemikus élőlények). Charles Darwin is több héten át tanulmányozta a szigetek élővilágát.

Olyan nevezetes állatokkal találkozhat az idelátogató mint például az elefántteknős, leguán, kéklábú szula, galapagosi medvefóka.

Az egyik legszebb szigeten, Isabela-n egy működő vulkán kráteréhez is túrázhatunk!

Galápagos-szigetek bemutatása

A Galapagos-szigeteken nagyon védik az állatvilágot
A Galapagos-szigeteken nagyon védik az állatvilágot

Ajánlott cikkek

A honlapon lévő helyszínek cikkei tematikusan és ABC-sorrendben itt találhatók!

Gyűjts minél több ötletet a jövőre nézve!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató