2021/04/23
Romantikus helyek a világban

Sok szép hely van a világon, ahová el tudnak utazni a párok, de a romantikus helyek között is vannak a legjobbak. Azt hiszem az alábbiak közül mindenki tudna olyat választani, amely a bakancslista első helyén lenne…

A listában természetesen a fehér homokos tengerpartoké a főszerep, ám csodás, hangulatos városok is szerepelnek! Ezek közül bármely helyszín nyerő!

Romantikus helyek

Santorini

Szerintem méltán az egyik legszebb görög szigetet említem elsőként.

A kék kupolás fehér templomok, a sziklákra épült települések és a tengerre néző panoráma főleg naplementében talán a legromantikusabb hely a világon.

Bár nem a csodás tengerpartjairól híres Santorini, a fenti mondat miatt mégis az egyik legkeresettebb helyszínné vált.

Santorini látnivalók, tengerpartok, térképek

Velence

A híres, csatornákkal szabdalt város az egyik leglátogatottabb európai város. A várost sokszor illetik az „Adria királynője”, a „víz városa” és a „fény városa” jelzőkkel.

Bár az utóbbi években a rengeteg turista miatt egyre feszültebb volt a helyzet, Velence ennek ellenére mindig a romantikus helyek közé fog tartozni.

A Szent Márk tér nem hiába az egyik legnépszerűbb lánykérés helyszíne.

Velence látnivalók bemutatása, térképekkel

Amalfi-part

Valószínű erről a partszakaszról már mindenki hallott. A Positano-tól majdnem Sorrentóig lévő kb. 40 km-es részen csodás kilátás nyílik a tengerre, ahol az autóút a sziklafalban vezet.

A sziklafalon lévő színes házak és a magasba emelkedő hegyek a türkizkék tenger színével fantasztikus látványt alkotnak.

Ha ki akarjuk élvezni ennek a partszakasznak minden csodáját, akkor Positano, Amalfi vagy Ravello település legyen a központ.

Nápoly környéki látnivalók, közlekedés, térképekkel

Bora Bora

A Csendes- óceánon található szigetcsoport sajnos kevesek számára elérhető. Az egyik legnépszerűbb egzotikus helyszín esküvők és nászutak számára.

Biztos sokan láttátok már azt a képet, amin a nádfedeles cölöpökön álló házikók mögött magasodik a Mount Otemanu hegy. Ikonikus kép, amelyet élőben megcsodálni örök élmény marad!

Francia Polinézia – Balázs útja és tanácsai

Brugge

A belga városra méltán mondhatjuk azt, hogy egy meseváros. Történelmi óvárosa 2000 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

A várost sokszor az észak Velencéjének is nevezik, hiszen számos csatorna szeli át. Az óvárost körülvevő régi erődítmények és malmok maradványai ezen csatornák mellett találhatóak.

Brugge Európa kiemelkedő látványossága köszönhetően annak, hogy a városközpont a középkor óta alig változott. Épp ezért a csatornák mentén este sétálva senki nem mondhatja azt, hogy ez csak egy átlagos kisváros!

Aki pedig látta az Erőszakik című filmet, az tudja, hogy a hattyúk még mindig megvannak. 🙂

A város bekerült Európa legszebb városai közé!

Seychelle-szigetek

Az Indiai-óceánon található szigetország az egyik legérintetlenebb helyszín, ahol igazán közel kerülhettek a természethez.

A világ legszebb tengerpartjai is itt találhatók, az Anse Lazio már volt a világ legszebbje is.

Ugye milyen jó lenne a hófehér parton és a csodás gránitkövek mellett élvezni a nyugalmat? Nászútnak a legtökéletesebb romantikus helyek egyike Seychelle!

Seychelle-szigetek látnivalók, tengerpartok

Párizs

Ha egy európai nagyvárost kellene kiválasztani, akkor szerintem mindenki egyetért, hogy Párizs a listán van.

Nem tévedek sokat, ha azt mondom, az Eiffel-torony előtt piknikezve vagy a Szajnán hajókázva mindenki érezné a romantikus hangulatot…

Párizs látnivalók bemutatása, térképekkel

Buenos Aires

Az Európán kívüli városok közül az argentin főváros idilli helyszín. Nem véletlenül hívják Dél-Amerika Párizsának.

A tangó hazája egy kis francia beütéssel sajátos hangulatot áraszt az ide látogatóknak.

Itt még egy temetőből is képesek „kellemes” helyszínt varázsolni. 🙂

Buenos Aires látnivalók, közlekedés, térképek

Maldív-szigetek

Ha már szerepelt Seychelles és Bora Bora, akkor Maldívot sem hagyhatjuk ki.

Mi is jut eszünkbe, ha meghalljuk Maldív-szigetek nevét? Naná, hogy a cölöpökön álló vízi villák!

Képzeljük el, ahogy a hófehér tengerparton sétálás után lepihenünk az üvegpadlós házikóban! Szerintem mindenki el tudná viselni ezt a pár napos életet.

Ajánlott cikkek

A honlapon lévő helyszínek cikkei tematikusan és ABC-sorrendben itt találhatók!

Gyűjts minél több ötletet a jövőre nézve!

Cimkék: , , , , , , , ,