Mától Olaszország is kitárta a kapuit

by radopeter1983
Róma látnivalók

Pár hete írtam, amikor Görögország feladoldotta a beutazási korlátozásokat, hogy még van néhány ország, akik „nem engednek be csakúgy bárkit”. Mától Olaszország is enyhített.

A tegnapi napig az a szabály volt érvényben, hogy Covid-igazolás vagy negatív antigénteszt kellett a beutazáshoz. A legtöbb európai ország már megszüntette ezt, így várható volt, hogy Olaszország is feloldja a korlátozásokat.

Az olasz egészségügyi minisztérium tegnap jelentette be, hogy a beutazáshoz nem kell semmilyen koronavírushoz kötődő igazolás, így az oltatlanok is szabadon beutazhatnak. Ezzel egyidejűleg eltörölték a PLF nyomtatvány kitöltését is.

A zárt terek nagy részében sem kell már viselni maszkot, de a tömegközlekedési eszközökön még előírás az FFP-2 maszk viselése.

A beutazási korlátozások eltörlését a Konzuli Szolgálat is megerősítette, így hivatalos forrásból származik a hír. Aki eddig várt egy jó olasz útra, az most előreláthatólag pár hónapig biztosan megteheti!

Ajánlott cikk

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató