Mely helyszínek a pozitív és negatív csalódások a turisták körében?

by radopeter1983
Mely helyszínek a pozitív és negatív csalódások a turisták körében?

Nyilván voltatok már olyan helyzetben, hogy elutaztatok egy régen várt helyszínre és mégse azt kaptátok, amire vártatok. Vagy éppen fordítva, pozitív csalódást okozott a hely. Egy külföldi portál annak járt utána, mely desztinációk a két véglet.

Csalódások

Ugye Te is vágysz Floridába? Most nem Miami-ról lesz szó, hanem a másik közkedvelt városról, Orlandóról. Az egyik Disneyland és Universal Studios is itt található, mégis a legnagyobb csalódást okozta. Leginkább a tömeggel és az ezzel járó negatívumok miatt „érdemelte ki” Orlando ezt a nem túl nemes címet.

Ide sorolták a thaiföldi Pattayát is, ami Délkelet-Ázsia egyik ismert „piros lámpás” városa. Egy napot én is eltöltöttem itt, mit mondjak, nekem se nyerte el úgy igazán a tetszésemet. (Mielőtt rosszra gondoltok, nem a lányok miatt jöttem ide 🙂

New York hogyan kerülhetett ide? A turisták az „udvariatlan” lakosságot emelték ki. De hát egy sokmilliós városban persze találkozunk néhány morcos helyivel. Saját tapasztalatom nem igazolja ezt, nekem nagyon bejött a Nagy Alma.

Amúgy a negatív csalódást elnevezték Párizs-szindrómának. Nem véletlenül, a francia főváros is szerepel a listán, sőt, 2021-ben a legnagyobb csalódást Párizs okozta.

Pozitív meglepetések

Itt jön a legjobb hír. A legpozitívabban Budapestet értékelték a turisták. Hát igen, a csodás látnivalóink, a rengeteg kocsma és étterem nagy vonzerő egy külföldinek. 🙂

Budapest után Brüsszel következik. És igen, én magam is kellemesen csalódtam a belga fővárosban. Szép épületek, hangulatos utcák és kedves emberek jellemzőek Brüsszelre.

Rómát a leginkább „látni kell” kategóriába sorolták. Nyilván a rengeteg ókori híres épület világszerte bakancslistássá teszi az oalsz fővárost.

A nagyon pozitív véleménnyel bíró városok között ott van még Dublin, Lisszabon, Nizza, Mexikóváros és Sydney is.

(Cikk forrása: turizmus.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató