Gyerekmentes zóna egy légitársaság egyik járatán – érdekes kezdeményezés…

by radopeter1983

A Corendon Dutch Airlines egyik járatán november 3-tól „gyerekmentes” zónát vezet be. A döntést elég nagy felháborodás követte a közösségi médiában.

A légitársaság az Amszterdam-Curacao összes járatán bevezeti. 102 ülés lesz az Airbus A350-900 elején, és kilenc extra lábtérrel rendelkező ülés, amelyeket csak felnőttek számára lesz foglalható.

Ahelyett, hogy a hosszú repülés során csecsemő vagy gyermek mellett kellene ülniük, az utasoknak lehetőségük nyílik egy csendes szekcióba kerülni, amit falak és függönyök választanak el. Az utasoknak plusz költséggel jár mindez: egy járatra 45 euróba kerül, míg az extra lábtérrel rendelkező ülések esetében 100 euróba.

„Járaink fedélzetén mindig igyekszünk választ adni ügyfeleink különböző igényeire. Mi vagyunk az első holland légitársaság is, amely bevezeti az „Csak felnőtteknek fenntartott zónát”, mert igyekszünk olyan utasokat megszólítani, akik extra nyugalmat keresnek repülésük során” – hirdette Atilay Uslu, a Corendon elnöke és alapítója.

„Úgy véljük, hogy ennek pozitív hatása lehet azokra a szülőkre, akik kisgyermekekkel utaznak. Így élvezhetik a repülést, anélkül, hogy aggódniuk kellene, ha a gyerekek zajosabbak lesznek.”

A közösségi médiában a döntés nagy felzúdulást váltott ki. Többen megjegyzik, ez nagyon rossz irány, tulajdonképpen kirekesztik a gyerekeket és családokat. Persze vannak, akik szerint jó ötlet a döntés, mivel sokan szeretnek csendes körülmények között pihengetni egy hosszú út alatt.

Mindenesetre ez egy érdekes kezdeményezés. Mind a két oldalt meg lehet érteni. Személyes véleményem, hogy lenne erre igény, hiszen egy repülőút alatt a legtöbben pihenni, aludni szeretnek. Biztos vagyok benne, hogy ezt több más légitársaság is meg fogja lépni.

(Forrás: Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató