Seychelle-szigetek időjárása – minden tudnivaló az utazáshoz

by radopeter1983
Seychelle-szigetek időjárása – minden tudnivaló az utazáshoz

Az egyik legszebb egzotikus helyszín, ahová szerintem sokan szeretnének eljutni! Íme részletesen a Seychelle-szigetek időjárása!

Rögtön meg kell jegyeznem, hogy a három fő szigeten (Mahé, Praslin, La Digue) lehetnek eltérések. Sőt, még Mahé szigetén belül vannak mikroklímák is. Nyilván ezek nem nagy különbségek, de két hely között lehetnek nagy eltérések is.

Összefoglaló táblázat: mely hónapokban érdemes / nem érdemes utazni a Seychelle-szigetekre?

Hőmérsékletben nincs nagy eltérés, de az esős időszak októbertől áprilisig tart. Természetesen nem állandó esőzésre kell gondolni, de lentebb jól látható lesz a csapadékos és kevésbé csapadékos időszak.

Szinte minden szempontból a nyári időszak a legideálisabb.

Éghajlat, hőmérséklet

Trópusi éghajlat uralkodik, így a átlaghőmérséklet lényegében állandó. Látható, hogy 26-29 fok között van az átlag.

Seychelle-szigetek napi átlaghőmérséklete: a reggeli, déli és esti órák hőmérsékletének átlaga
Seychelle-szigetek napi átlaghőmérséklete: a reggeli, déli és esti órák hőmérsékletének átlaga

Ugyanez az állandóság látszik a nappali és az éjszakai átlaghőmérsékleten, lényegi eltérés nincs. Éjszaka se kell aggódnunk, ha nem vittünk magunkkal kabátot. 🙂

Csapadék

A csapadék mennyisége soknak tűnhet, de az eső gyakran este vagy éjjel esik. Ezenkívül a szárazabb szezonban (nyár és kora ősz) az esők legtöbbször rövid ideig tartanak és nem hevesek.

A legszárazabb hónap június, július és augusztus, tehát ebből a szempontból a nyár a legideálisabb a Seychelle-szigeteken.

December és január a legcsapadékosabb hónap, ekkor nem ritkák az intenzív esők sem. Ebben az időszakban a páratartalom is kicsit magasabb az átlagnál (80 % feletti).

Átlagos csapadékmennyiség: a csapadék adott havi összege
Átlagos csapadékmennyiség: a csapadék adott havi összege

Tenger vízhőmérséklete

A szinte állandó hőmérséklet miatt a tenger hőfokában sincs nagy eltérés. Az év egészében 26 és 30 fok között mozog átlagban.

Az ideális nyári hónapokban talán a legjobb: „magyar szemmel” nézve a 26 fok körüli igenis tökéletes vízhőmérséklet.

(Az adatok hivatalos oldalakról származnak, több évtizeden alapuló megfigyelések alapján! Mindez azonban nem jelenti, hogy nem lehetnek ezektől nagyobb eltérések!)

Ajánlott cikkek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató