5 szabály, amit be kellene tartanod, ha kisállattal nyaralsz!

by radopeter1983
5 szabály, amit be kellene tartanod, ha kisállattal nyaralsz!

Ma már nem úri hóbort, ha a szeretett, és családtagként kezelt kiskedvenceddel tervezel nyaralni menni. Azonban vannak írott és íratlan szabályai is a közös utazásnak, amelyekre nem árt felkészülni és oda figyelni.

Vegyük tehát ezeket sorba!

1. Mindig legyen nálad érvényes oltási könyv/útlevél

Ez a kutyák „személyi igazolványa”, amelynek mindig a gazdi keze ügyében kellene lennie, akármerre is jártok. A nyaralás idejére se hagyd hát otthon! Persze az oltásokat előre csekkold le, hogy érvényesek-e még, és ha szükséges, pótoljátok még indulás előtt!

2. Vedd figyelembe a kutyabarát szálloda (vagy esetleg cica) saját szabályait és tartsd tiszteletben!

Az, hogy egy szállásadó kisállatbarát, nem jogosít fel arra, hogy bárhol, bármikor hagyd felügyelet nélkül sétálni a kedvenced. A legtöbb esetben a szálloda wellness részlegére, éttermébe tilos kisállattal tartózkodni. Ezen felül mindig előre szükséges már a foglaláskor jelezned, hogy magaddal vinnéd a kutyusod, cicád, hogy ne érje őket sem felkészületlenül. Hiszen a szobák kiosztásakor igyekezni szoktak, hogy földszinti/ könnyen tisztán tartható padozattal rendelkező szobák közül osszanak ki a gazdiknak. Ezen kívül ne engedd, hogy az ágyra, kanapére felmenjen és kárt okozzon benne.

+1 tipp: Ezen felül egyes szállásadóknál a kutyákra súlykorlátot szabnak ki. Tehát ha nem szólsz előre és megjelensz egy 30 kilós labradorral például, könnyen lehet, hogy elutasítják a szállásigényed.

3. Kakitündér nem létezik!

Bizony, sajnos ilyen alapvető dologra is fel kell sok kutya tulajdonosnak hívni a figyelmét, mint a kutyus utáni végtermék összeszedése. Bőven vigyél magaddal a nyaralás idejére kakizacsit és mindig legyen a zsebedben/pórázra kötve.

4. Vigyél magaddal elegendő ennivalót/ nasit a kutyusodnak!

Sok gondtól kíméled meg magad, hogy ha előrelátó módon, a jól megszokott tápját, pl. a Petguru oldalán is található N&D tápok közül viszed a kutyusodnak a nyaralás idejére is. Hiszen ha ott helyben beugrasz egy boltba, és egy újdonsággal leped meg, előfordulhat, hogy egy jó kis hasmenés fog a dolog vége lenni, a hirtelen tápváltás miatt. A jutalomfalatok pedig azért is szükségesek, hogy amíg esetlegesen egyedül kell hagynotok a szobában/ apartmanban, nyugodtabban viselje.

5. Ez az ő nyaralása is, ne felejtsd el!

Egy új környezet mindig extra stresszel jár, bármennyire is hozzá van szokva a kiskedvenc. Éppen ezért igyekezz az ő számára is komfortot teremteni. Cicusok esetén a megszokott fekhely, játékok lehetnek ilyen segítségek. Kutyus esetén pedig ne felejtsd el, hogy a közösen töltött idő számára a legnagyobb ajándék. Tehát szánj minden nap időt a lefárasztására, nagy sétákra, közös játékra.

Ha mindezekre oda figyelsz, akkor biztosan kellemesen fog telni a nyaralás!

Ajánlott cikk

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató