2021/05/17
Hasznos mobil applikációk utazáshoz

A 35 hasznos tanácsom mellett van még egy fontos dolog! A minél kevesebb, de nagyon jó mobil applikációk megtalálása nem egyszerű, ha utazunk. Én is évekig próbálkoztam, mire sikerült rábukkanni néhány remek alkalmazásra. Ráadásul ezek mindegyike ingyenes és elérhető Android és iOS operációs rendszerben is!

Mobil applikációk

Konzinfo Utazom MobilApp

Még „békeidőkben” is a legfontosabb mobil applikáció utazáshoz a Konzuli Szolgálat alkalmazása!

Segít a külföldre történő utazás felkészülésében, naprakész tájékoztatást ad az úticélról, a magyar külképviseletek elérhetőségéről, valamint értesítést küld válsághelyzet esetén.

Naprakész információkkal segít a mobil applikáció
Naprakész információkkal segít a mobil applikáció

Citymapper

A tájékozódásban segít ez a mobil applikáció. Az alkalmazásban szereplő helyek tömegközlekedését egyszerűen meg tudjuk nézni.

A metró-, busz-, villamos-, stb. hálózatok mind remekül vannak térkép formátumban, ha pedig rákattintunk egy megállóra, jelzi, milyen járatok indulnak onnan.

Beállítva az indulási és érkezési helyet, az app megtervezi nekünk a legjobb utat. Sőt, ha engedélyezzük az értesítést, jelzi, hogy mikor kell leszállni a járműről.

Sygic Travel

A helyszín látnivalóinak feltérképezéséhez tökéletes alkalmazás, ráadásul magyar nyelven.

Térképen jelöli a látványosságok helyét, ahova el is navigál. Ezenkívül programokat, szállásokat, metrótérképet, időjárás-előrejelzést is találunk, sőt autót is tudunk bérelni.

XE Currency Converter

A devizák árfolyamát tudjuk megnézni, egyidejűleg több devizát is ki tudunk választani.

A világ összes pénzneme benne van az alkalmazásban, így a devizák kiválasztásával megkapjuk, hogy abban a pillanatban mennyi is a középárfolyam. Ezenkívül grafikonban megnézhetjük a múltbeli árfolyamalakulást is.

PackKing

Biztos voltatok már úgy, hogy elfelejtettetek magatokkal vinni valamit az útra. Ez a mobil applikáció segít abban, hogy semmi se maradjon le a listáról, ráadásul magyar nyelven.

Beállíthatjuk a helyet, a tevékenységet (pl. strandolás, túrázás, városnézés) és ez alapján az alkalmazás kiadja az ehhez szükséges tárgyakat. Természetesen mi is hozzá tudunk adni dolgokat és azok számát is.

Google Fordító

Soka félnek a külföldi utazástól, mondván, nem fogják tudni elolvasni sem a kiírásokat. Az applikáció rengeteg nyelven segít a fordításban.

Szerencsére a fordítóprogram egyre jobb, már nemcsak fordít, hanem értelmes mondattá is tudja alakítani az írást.

A legjobb benne, hogy már nem is kell bepötyögni a szöveget, hanem az alkalmazáson belüli kamerát a szöveg fölé kell helyezni és máris megjelenik a fordítás.

FLIO

A repülőúthoz ez egy nagyon hasznos alkalmazás, a tájékozódásban rengeteget segít.

Szinte minden információt megtudunk a repülőterekről: indulási és érkezési idők beszállókapuk feltüntetésével, wifi-információk, étkezési lehetőségek, üzletek, wc-k, usb-töltőpontok, stb.

Sőt, a légitársaságokról is megtalálhatók a fontos infók mint például poggyászfeltételek, utazási szabályzat.

A repüléshez nagyon sok infót tartalmaz
A repüléshez nagyon sok infót tartalmaz

Free WiFi App

Azt hiszem, a mai világban ez a legfontosabb alkalmazás, ami nélkül nem teljes az utazás. 🙂

Az Osmino nevű mobil applikáció megmutatja az adott hely ingyenes wifi elérhetőségeit. Világszerte közel 120 millió wifi-hotspot van a rendszerben.

Fontos megjegyezni, hogy ez nem egy hacker-program, a nyilvánosan elérhető wifi-pontokat tünteti fel.

Splittr

Biztos voltatok már úgy, hogy többen utaztatok és össze-vissza fizettetek és a végén már összekeveredett, ki kinek tartozik. Ennek „karbantartására” tökéletes a program.

Ebben a költségelszámoló applikációban könnyedén nyilvántarthatjuk a pénzügyeket. A bevételeket és kiadásokat tételesen beírhatjuk, ki mennyit adott éppen bele, a rendszer pedig mutatja az épp aktuális helyzetet.

Az utazás végén pedig generálhatunk egy kimutatást, amit igényes, táblázatos formában pdf-ben is elküldhetünk a többieknek.

Ajánlott cikkek

A honlapon lévő helyszínek cikkei tematikusan és ABC-sorrendben itt találhatók!

Utazás előtt nézd át a hasznos tanácsokat!

Cimkék: , , , ,