2021/04/23
Error fare repjegyek – Sajnos nem tuti, hogy örülhetsz!

Nemrég történt, hogy az Eurowings Bécs-Firenze járatára mindössze 7.000 Ft-ért lehetett venni retúrjegyet, ami eredetileg több tízezer forint. Egyértelműen elározott, ún. error fare jegy volt. De mi van ilyenkor?

Ha találkozol olyan repjeggyel, ami gyanúsan olcsó, akkor nagy valószínűséggel egy error fare jegyre bukkantál. Ezek elárazott jegyek, amiket az árat generáló rendszer rosszul áraz be.

Mielőtt azonban örülni kezdenénk, van egy rossz hír. A légitársaság a legtöbb esetben törli a foglalást hibás árra hivatkozva.

Felmerülhet a kérdés, visszavonhatják-e jogosan a jegyet. Hiszen a fizetéssel és a visszaigazolással létrejön a szerződés, amelytől “csak úgy” nem lehet elállni.

A válasz: elvileg nem. De nagyon nehéz lenne a bíróságon bebizonyítani, a légitársaságok ügyes trükkökkel tudják megnehezíteni a dolgokat.

Mit kell tennünk? Először is, ne kezdjünk neki az egyéb dolgok foglalásának (szállás, bérautó, stb.). Ha 1-2 héten belül nem vonja vissza a repjegyet a cég, akkor már lehet örülni.

Cimkék: