2021/04/23
Fulhadhoo – Zsuzsiék az egyik Maldív szigeten

Sziasztok! Egy évvel ezelőtt jártunk már a Maldív szigeteken, akkor Maafushin voltunk csak. Már az is hatalmas élmény volt a 3 gyerkőccel (12, 12, 2), nyilván ez volt az egyik oka, hogy újra neki indultunk! A cél Fulhadhoo volt!

Most, alaposabban belemerülve olyan szigetet szerettünk volna választani, ahol az érintetlen természet fogad majd minket.

Amikor nekiindulsz a Maldív szigetek felfedezésének, döntened kell kalandvágyad és pénztárcád határainak megfelelően, hogy egy resort szigetre mész, ahol a nincs semmi más csak a háborítatlan természet és a luxushoteled, vagy pedig egy lakott szigetre, ahol egy kicsi falu fogad majd néhány utcácskával, és a mosolygós helyiek kiadó szobáikkal, vendégházaikkal, igaz sokkal szerényebb “kivitelben”, de annál nagyobb szeretettel! Mi az utóbbit választottuk.

Többek közt a hosszú homokos part, a dzsungel közelsége miatt Fulhadhoo szigete mellett döntöttünk.

Minden képzeletünket felülmúlta ez a csodahely. Túlzás nélkül állíthatom, mintha a Paradicsomba csöppentünk volna.

A homokos parton
A homokos parton

Megérkezés

Ahogy megérkeztünk Maléba, ott találkoztunk a barátainkkal, akikkel innen már együtt folytattuk a kalandot, így összesen 4 felnőtt 5 gyerekkel (15, 13, 13, 13, 3)! A reptéren várt minket Simbe, a vendégházunk tulaja, szűk 2 óra speedboat, és máris a világ egyik legszebb tengerpartján találtuk magunkat.

A víz, az ég, a homok, a növényzet színe káprázatos, egészen hihetetlen, mintha csak egy túl jól sikerült színházi díszlet szereplői lennénk! Elképesztő, hogy mennyire természetellenesnek hat a semmihez sem hasonlíthatóan csodás természet tökéletesen naturális valósága. A tengerparton rajtunk kívül alig volt valaki.

A vendégházunk alig 15 perc sétára volt az óceán partjától, ahova egy kis őserdei ösvényen keresztül vitt az út, szuperkalandos volt itt a létezés!

A szigeten

5 egész napunk volt ezen a gyönyörű szigeten, de sitty-sutty elszaladt az idő.

Folyamatosan úton voltunk, hol delfineket kergettünk Simbe hajójával, hol pedig teknősöket és halakat a víz alatt. Néha polipra vadásztunk, vagy éppen naplementekor egyetlen damil és kampón lógó politcafat segítségével horgásztunk a nyílt óceánon. Bár a módszer nem tűnhet túl hatékonynak, mégis néhány óra alatt 18 halat sikerült kifognunk.

Egy delfin a levegőben :)
Egy delfin a levegőben 🙂

Egyik nap elhajóztunk egy lakatlan szigetre, ahol tényleg nem volt semmi, de semmi néhány bokron kívül.

Míg mi snorkeleztünk a víz alatt, addig a cuki maldív matrózaink sátrat építettek nekünk a homokban, ahol belakmározhattuk a sülthalainkat friss kókusszal és ananásszal!

Időközben Zsófi, a legkisebb kalandor 3 éves lett, s annak rendje s módja szerint a Maldív szigeteken sem maradhatott el a szülinapi torta. Simbe és felesége, Elvira meglepték Zsófit egy igazán csajos tortával, és még a közös teraszt is feldíszítették színes lufikkal!

Egyik este míg a parton sétágattunk, azt is láttuk, ahogyan Elvira egy meglepetés szülinapi vacsorára készített el egy gyönyörű asztalt a naplementében!

Meglepi vacsora a parton
Meglepi vacsora a parton

Utolsó este kihajóztunk az óceánra, világító planktonokat kerestünk a koromsötét éjszakában. A víz felszínén csillámporként ragyogtak a planktonok. Egyetlen bátor jelentkező volt csak köztünk, aki a víz alá is lemerészkedett, amit ott látott, csoda volt. Mintha csak az égbolton úszkált volna a csillagok között…

Fulhadhoo-n jelenleg csak néhány vendégház üzemel, de már most láttuk, hogy épülnek továbbiak.

Budapesti repjeggyel kapcsolatban sajnos nem tudok információval szolgálni, mert mi Indiából, Mumbaiból indultunk, onnan egy retur jegy kb 55-60ezer forint, és nincs 3 óra az út.

Szállás

Mi a Threehearts Guest House-ban laktunk. Csak szuperlatívuszokban tudok róla beszámolni. A tulajdonosok Simbe és Elvire egy házaspár, hatalmas odaadással és szeretettel viszik a vendégházat. Mi közvetlenül kerestük fel őket, emailen, whatsappon elérhetőek, sokkal jobb árat kaptunk, mintha a bookingon foglaltunk volna, és nem kellett semmit előre fizetnünk!

A szállásunkért félpanzióval 6 éjszaka családi szobában (4 teljes értékű ággyal plusz egy babaágy) hatalmas terasszal 1000 USD-t fizettünk.

A reggeli és a vacsora nagyon finom volt és bőséges.

Mi menüre fizettünk be, de a la carte is lehet rendelni, az ebédet így oldottuk meg. Egy adag étel 5-10 USD volt. Szintén hatalmas adag, és nagyon finom. Ha a 3 fogásos menü ebédet választod, az 11 USD fejenként.

A szoba egyszerű, de nagyon tiszta, ropogós fehér ágynemű, naponta takarítanak, 3 naponta tiszta törölköző (sima és strandtörölköző), 6 naponta ágyneműcsere. Melegvíz volt mindig, viszont a csapból enyhés sós víz folyik, ami először kicsit furcsa volt, de hamar hozzászoktunk! Ez a szigeten mindenhol így van.

A fakultatív programokra mi egyedi árat kértünk, mert így összesen 2 családra már megtöltöttünk egy hajót. 70-200 USD volt egy-egy program, attól függően mit tartalmazott, mennyi ideig tartott.

Kifejezetten jól esett gyerekekekkel az extra gondoskodás, például összesen négyen jöttek velünk (9 főre) a snorkel kirándulásokra, köztük volt mindig Simbe is, a tulaj. Naponta legalább 5x kérdezte meg Simbe, hogy jól érzik-e magukat a gyerekek, minden rendben van-e. Hatalmas fedett közös terasz, rengeteg homokozójáték, komplett snorkel szett ingyenesen használható!

A sziget, és vele együtt Simbe és Elvira vendégháza tökéletes hely gyerekekkel! Nyugalom van, rengeteg kaland, káprázatos part!

6 nap elteltével magunk mögött hagytuk Fulhadhoo mesés partjait, de már most indulnék is vissza azonnal!

További képek

Ajánlott cikkek

Érdekelnek az élménybeszámolók? Sok hasznos információt tudhatsz meg belőlük!

Cimkék: , , ,