Pozsony közlekedése – reptér, tömegközlekedés, parkolás

by radopeter1983
Pozsony közlekedése - reptér, tömegközlekedés, parkolás

Pozsony közlekedését buszok, villamosok és trolibuszok szolgálják ki.

Pozsony közlekedése

Repülőtér

A nemzetközi repülőtér (Letisko M. R. Štefánika) Pozsony keleti részén található.

Közvetlen buszjárattal juthatunk ki: a 61 és 96 jelzésű hajnaltól késő estig, az N61 jelű éjféltől hajnalig jár. A 61-es és N61-es a főpályaudvar és a reptér között közlekedik.

Tömegközlekedés

Pozsonyban buszok, villamosok és trolibuszok közlekednek, metróvonal nincs.

Minden információ itt található (útvonaltervező, menetrendek, jegyárak, stb.)!

A főváros és környéke zónákra van osztva. A belvárosi rész a 100-as zóna, itt van minden fontos látnivaló, így egy zónás jegy, bérlet elég a turistáskodáshoz.

Időtartamhoz kötött jegyek kaphatóak (30, 60, 90, 120, 150, 180 percesek), de csak egy útra szólnak, tehát nem szállhatunk át ezen időn belül! Emellett a jegyek különböző zónaszámokra vonatkoznak: pl. a 30 perces jegy két zónára érvényes, a 60 percesből van három és négy zónára érvényes is.

Van 24, 72 és 168 órás jegy is. Ezek a 100-101 zónára érvényesek (belváros+reptér), de a 24 órásból van minden zónára érvényes jegy is.

Papír és elektronikus jegyet is tudunk venni, utóbbit az IDS BK applikációban. Az elektronikus jegyeket 10 % kedvezménnyel vehetjük meg.

5 éves korig ingyenes a tömegközlekedés!

Parkolás

A város nagy részén fizetős a parkolás a nem helyi lakosok számára. Az új rendszer bevezetésével (PAAS) az egyes zónák parkolási díja is eltérő, miközben eltérő az az idő is, amikor az adott zónában ingyen lehet parkolni.

Fontos, hogy a kék parkolási táblás helyeken csak lakossági kártyával lehet parkolni!

A zöld színű tábla jelzi a nem lakossági parkolási helyet! Az alkalmazásban vagy a parkolóautomatában be kell írni annak az utcaszakasznak a kódját, ahol a gépjármű parkolt, és a rendszer kiszámolja az adott szakasz óradíját.

Pozsony parkolási térképe, a díjak és fizetési időrészek itt találhatók! (A Zone Map menüpont alatt térképnézetben ellenőrizhető.)

Ajánlott cikkek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató