Firenze múzeumai – a 7 legjobb múzeum

by radopeter1983
Firenze múzeumai - a 7 legjobb múzeum

Firenze a reneszánsz bölcsőjeként a művészet egyik meghatározó helyszíne volt. Nem véletlen, hogy sok remek múzeum van a városban!

Firenze legjobb múzeumai

Uffizi Képtár (Galleria degli Uffizi)

A 16. századi épület reneszánsz festmények és remekművek hatalmas gyűjteményével rendelkezik.

1581-ben alapították, az első gyűjteményeket a Mediciek bőkezű mecenatúrája hozta létre. I. Cosimo de’ Medici udvari építésze, Giorgio Vasari tervezte, aki nemcsak építész volt, hanem a legkiválóbb festők, szobrászok és építészek életrajzírója is.

Gyűjteménye a 13. századtól a 18. századig terjed, és különösen gazdag az olasz reneszánsz mestereinek műveiben. A múzeum gyűjteményét a Medici család kezdte el, és az évek során folyamatosan bővült.

Olyan művészek alkotásai láthatóak mint például Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci, Tiziano, Caravaggio, Dürer. A múzeum galériái kronológiai sorrendben mutatják be a műalkotásokat.

18 éves kor alatt ingyenes a belépés! Ezenkívül vannak mindenki számára ingyenes napok is!

Minden információ itt!

Olaszország egyik legismertebb múzeuma
Olaszország egyik legismertebb múzeuma

Szépművészeti Akadémia (Galleria dell’Accademia)

1784-ben alapította Pietro Leopoldo nagyherceg, eredetileg művészeti iskolaként a Firenzei Szépművészeti Akadémia számára. Az intézmény célja az volt, hogy a művészhallgatók tanulmányozhassák a régi mesterek műveit.

A múzeumot tulajdonképpen egy alkotás tette ismertté, mivel itt található a Dávid-szobor. Michelangelo egy márványdarabból 3 év alatt készítette el a szobrot. Eredetileg a Piazza della Signoria-nál állították fel, de 1873-ban áthelyezték ide.

A galéria gyűjteményében számos reneszánsz festmény található, többek között olyan mesterektől, mint Paolo Uccello, Domenico Ghirlandaio, Sandro Botticelli és Andrea del Sarto. Ezek az alkotások a 13. századtól a 16. századig terjedő időszakot ölelik fel, bemutatva a reneszánsz festészet fejlődését.

Van egy zenei hangszeres gyűjtemény is, amelyek a Luigi Cherubini Konzervatóriumból származnak. Megismerhetjük a zene történetét és fejlődését.

Minden információ itt!

A világhírű Dávid-szobor
A világhírű Dávid-szobor

Bargello Múzeum (Museo Nazionale del Bargello)

A közép- és reneszánsz kori Itália szobrászati és iparművészeti gyűjteménye látható itt. Az egyik legfontosabb múzeum Olaszországban, ahol számos reneszánsz mestermű található.

Gyűjteménye főként szobrokból, érmékből, kerámiákból, ékszerekből és textíliákból áll. Különösen híres a reneszánsz szobrászat páratlan kollekciójáról. A legismertebb művészek között van Donatello, Verrocchio, Cellini.

18 éves kor alatt ingyenes a belépés! Ezenkívül vannak mindenki számára ingyenes napok is!

Minden információ itt!

Galileo Múzeum

A Palazzo Castellaniban lévő természettudományi múzeum Galileo Galilei felfedezéseit mutatja be nagy tárgyi gyűjteménnyel együtt.

Több mint 5000 tárgyból áll, amelyek a tudomány különböző területeit ölelik fel, beleértve az asztronómiát, a fizikát, a matematikát, a térképezést és az orvostudományt.

A múzeumban található két eredeti távcső, amelyeket Galileo használt az égi megfigyeléseihez, beleértve a Jupiter holdjainak felfedezését és a Vénusz fázisainak megfigyelését.

6 éves kor alatt ingyenes a belépés!

Minden információ itt!

Modern Művészetek Galéria (Galleria d’Arte Moderna)

A Pitti Palota egyik szárnyában található, ahol a 18. századtól a 20. század elejéig terjedő olasz művészeti alkotások láthatók.

A galéria egyik legfontosabb része a Macchiaioli csoport alkotásait mutatja be. Ez a 19. századi toszkán művészeti mozgalom előfutára volt az impresszionizmusnak, és olyan művészek munkáit tartalmazza, mint Giovanni Fattori, Silvestro Lega és Telemaco Signorini.

A 18. és 19. század fordulójának neoklasszicista és romantikus stílusú művei, például Antonio Canova szobrai és Francesco Hayez festményei is ki vannak állítva.

Minden információ itt!

Leonardo da Vinci Múzeum

A világ egyik legnagyobb gyűjteményét tartalmazza Leonardo da Vinci találmányairól, műveiről és tudományos kutatásairól.

A múzeum gyűjteménye Leonardo da Vinci számos eredeti kéziratának, rajzának és találmányának modelljeit tartalmazza. A kiállítások bemutatják Leonardo sokoldalú tevékenységét, beleértve a művészetet, a tudományt, a mérnöki munkát és a zene területét.

A tárgyak között vannak repülő szerkezetek, hidraulikus gépek, háborús eszközök, anatómiai rajzok.

Minden információ itt!

Stibbert Múzeum

A múzeum alapítója, Frederick Stibbert, egy gazdag brit-olasz gyűjtő és mecénás, aki életét az európai, ázsiai és iszlám műtárgyak gyűjtésének szentelte.

Stibbert (1838-1906) a gazdag brit-olasz család tagjaként született, és örökségét arra használta, hogy egy hatalmas műtárgygyűjteményt hozzon létre. Stibbert egész életében gyűjtötte a műtárgyakat, és otthonát, a Villa di Montughit múzeummá alakította.

Több mint 50.000 tárggyal rendelkezik, amelyek a világ különböző részeiről származnak. A gyűjtemény különösen gazdag fegyverekben, páncélokban, ruhákban, festményekben, bútorokban és dísztárgyakban.

A múzeum egyik legfontosabb része a fegyver- és páncélgyűjtemény. Ez magában foglalja az európai lovagi páncélokat, japán szamurájpáncélokat, valamint különböző korok és kultúrák fegyvereit.

Minden információ itt!

Ajánlott cikkek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató