München múzeumai – A legjobb 6 múzeum

by radopeter1983
München legjobb múzeumai

München Európa egyik legfontosabb városa, így nem meglepő módon, rengeteg múzeum található. Ezek közül mutatok be hat izgalmas múzeumot!

München legjobb múzeumai

Deutsches Museum (Német Múzeum)

A Múzeum-szigeten található a világ legnagyobb technikai múzeuma.

A múzeum kb. 28.000 darabból álló gyűjteménnyel rendelkezik. A gigantikus épületben a bányászat fejlődése éppúgy nyomon követhető, mint a csillagászaté, de még a legelső német tengeralattjáró is helyet kapott – felmetszve, hogy a szerkezete is megismerhető legyen. A múzeum egyik fő attrakciója a valósághűen felépített földalatti bánya.

Minden információ itt található!

Alte Pinakothek (Régi Képtár)

Az 1836-ban alapított képtár egy nagy neoklasszicista épületben található, amelyben közel 900 festmény van.

A kiállított képek sora középkori festők (14. század) remekeitől a 18. század közepéig terjed, a területen a világ egyik legjobb múzeumának számít. A bajor hercegi tulajdon vetette meg a gyűjtemény alapját a 16. és a 17. században, I. Miksa bajor választófejedelem különösen Albrecht Dürer műveivel gyarapította.

Jelentősek a 15-16. századi német mesterek művei, köztük Stephan Lochner, Hans Memling (a Szűzanya életének megfestője), Michael Pacher, Martin Schongauer, Hans Holbein, Matthias Grünewald, Albrecht Altdorfer műveivel. Gazdag az olasz és a németalföldi anyag, köztük Tiziano Vecellio, Rembrandt, Van Dyck 30-nál több képe.

Minden információ itt található!

Neue Pinakothek (Új Képtár)

A Régi Képtárral szembeni épületben van kialakítva, amely elsősorban a 19. századi európai képzőművészetre koncentrál.

Ez volt világviszonylatban is az első szépművészeti múzeum, amelyik a kortárs művészek alkotásait gyűjtötte és mutatta be. Kiemelkedőek a müncheni festők művei.

A mai, mintegy 6000 darabból álló festmény- és szoborgyűjtemény a felvilágosodás idejétől, Goya és Jacques-Louis David munkásságától egészen Vincent van Gogh és Paul Cézanne alkotásaiig, azaz a késői 18. századtól a 20. század elejéig terjedő időszakot fogja át. A képviselt fő művészeti irányzatok a klasszicizmus, a romantika, a szecesszió és az impresszionizmus.

Minden információ itt található!

Bayerisches Nationalmuseum (Bajor Nemzeti Múzeum)

Németország egyik legnagyobb művészeti múzeuma, amely két fő csoportra oszlik: művészettörténeti és néprajzi gyűjteményre.

A művészeti gyűjtemény több mint negyven teremben mutatja be a műtárgyakat a késő antikvitás és a román művészettől a gótika, a reneszánsz, a barokk és a rokokó művészeten át a neoklasszicizmus és a szecessziós tárgyakig. A múzeum nyugati szárnyában található a Bollert-gyűjtemény késő középkori szobrokkal.

A múzeum különösen híres a faragott elefántcsont, aranyműves munkák, textíliák, üvegfestészet, faliszőnyegek és szentélyek gyűjteményeiről.

Minden információ itt található!

BMW Múzeum

A BMW autógyártó vállalat történelmét mutatja be 5000 négyzetméter területen, több mint 120 kiállítási tárggyal.

Maga az épület is futurisztikus, a BMW székház építésze, Karl Schwanzer bécsi professzor tervezte. A nagyjából kör alakú alap mindössze 20 méter átmérőjű, a lapos tető pedig mintegy 40 méter.

A múzeumban többek között motorokat, turbinákat, repülőgépeket, motorkerékpárokat és járműveket láthatunk, sok valódi modelleket állítottak ki.

Minden információ itt található!

Bier- und Oktoberfestmuseum (Sör- és Oktoberfestmúzeum)

Ha már itt rendezik a legnagyobb sörfesztivált, természetesen egy múzeumot is alapítottak erre.

München szerves része régóta a sörkészítés, ennek történelmét és folyamatát mutatják be. Ezenkívül egy söröző is várja a szomjas múzeumlátogatókat.

A több mint 200 éve tartó Oktoberfest bemutatása külön emeleten kapott helyet, amely lenyűgöző kiállítási tárgyakkal várja a látogatókat.

Minden információ itt található!

Ajánlott cikkek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató