Napokon belül újabb lazítás jön idehaza

by radopeter1983

Némileg váratlanul tegnap bejelentették, hogy a kormány jelentősen lazít a korlátozó intézkedéseken, amint meglesz az 5,5 millió beoltott. Ezeket az intézkedéseket ismertették ma délelőtt.

A ma délelőtti Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette a lazítás menetrendjét.

Eszerint, amint megvan az 5,5 millió beoltott (legalább egy oltást kapott személy), megszűnik a zárt terekben is a kötelező maszkhasználat. (Ez alól kivételek az egészségügyi intézmények, ott továbbra is kötelező marad.)

A védettségi igazolvány szerepe is szűkül. Nem lesz szükség az igazolványra strandokon, szállodákban, fürdőkben és éttermek belső tereiben. Viszont továbbra is kelleni fog a sportrendezvényeken, a koncerteken, a fesztiválokon és az éjszakai, zenés szórakozóhelyeken.

Az 5,5 millió beoltott várhatóan napokon belül meglesz, így jövő héten már életbe is léphetnek ezek az intézkedések.

Külföldi utazással kapcsolatban elmondta Gulyás, hogy július 1-től nálunk is érkezik az EU-s zöld útlevél. Ez papír alapon a kormányablakokban lesz átvehető, elektronikusan pedig az ügyfélkapuból, ki lehet nyomtatni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató