2021/05/17
Bécs 18 országra vezetett be leszállási tilalmat

Tegnapelőtt a magyar kormány jelentett be korlátozásokat, most Ausztria is lépett egyet ezen az úton.

Ausztria jelentősen kibővíti a “SARS-CoV-2 szempontjából kockázati területektől” érkező repülőgépek leszállási tilalmát.

Mindeddig nyolc ország és Olaszország egyik régiójának gépeit nem engedték leszállni Ausztriában – most, Rudolf Anschober egészségügyi miniszter (Zöldek) új rendelete szerint a jegyzék csütörtöktől már 18 országot tartalmaz.

Az egyetlen jó hír, hogy az olasz Lombardiát törölték a kockázati listáról, így a repülőgépek Lombardiából 2020. július 16-ától kezdődően közvetlenül is közlekedhetnek majd Ausztriába.

A leszállási tilalom tömeges kiterjesztése tíz másik országra:

Csütörtöktől a Nyugat-Balkán minden országából, Bulgáriából, Romániából, a Moldovai Köztársaságból és Egyiptomból származó repülőgépek már nem szállhatnak le Ausztriában.

Ettől a pillanattól számottevő hatások várhatók az Austrian Airlines csökkentett útvonali hálózatán: Belgrádból, Bukarestből, Kairóból, Podgoricából, Szarajevóból, Nagyszebenből, Szkopjéből, Szófiából, Tiránából és Várnából a Bécs-Schwechat felé tartó jelenlegi összeköttetéseket legalább július végéig meg kell szüntetni.

Nem fog változni azokban az országokban, amelyeket már eleve érint a leszállási tilalom: Fehéroroszországból (Fehéroroszország), Kínából, Nagy-Britanniából, Iránból, Portugáliából, Oroszországból, Svédországból és Ukrajnából Ausztriába történő járatok továbbra is tilosak.

Cimkék: