Thaiföld a mai nappal „kinyitott”

by radopeter1983
Thaiföld a mai nappal "kinyitott"

Pár napja még a koronavírus elleni oltás meglétét vezették be a thaiföldi beutazáskor, ám a mai napon eltörölték és korlátozás nélkül lehet beutazni.

Thaiföld nagyon sok utazó kedvence, számomra is az egyik kedvenc ország. Sajnos 2020 óta szinte folyamatosan korlátozások voltak a beutazás tekintetében, így sokaknak nehézkes volt egy thai nyaralás.

Tegnapelőtt a thai kormány bevezette, hogy a 18 év feletti utasoknak oltottsági igazolással vagy a koronavírus fertőzésből legfeljebb 6 hónapja történő felépülést igazoló angol nyelvű orvosi dokumentummal kell rendelkezniük. Ma azonban visszavonták ezt a rendelkezést, arra hivatkozva, hogy Kínában és világszerte már elegendő az immunizáció és világszerte elegendő oltást kaptak az emberek.

Így a jelenlegi (!) szabály értelmében korlátozás nélkül beutazhatnak a nem oltottak is. Érdemes azonban folyamatosan figyelni a híreket, mert ebből a hírből kiindulva bármikor változhatnak a szabályok!

A Konzuli Szolgálat honlapja a cikk írásakor még nem frissült, de vélhetően hamarosan kint lesznek a legújabb szabályok!

Ajánlott cikk

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató