2021/05/17
10 görög sziget – 10 görög tengerpart

Sokan azt mondják, hogy a görög tengerpart a világon az egyik legszebb. Na, de szerencsénkre van belőle rengeteg! Most 10 görög szigetről hozok strandokat, amelyek kiemelkednek a sok közül!

Ezeken kívül jóval több szigetet is lehetne belevenni, mint pl. Santorini vagy Évia. Biztos tudnátok még bőven hasonlóan szép tengerpartokat példaként hozni.

10 csodás görög tengerpart

Myrtos (Kefalónia)

Ha Kefalóniáról beszélünk, akkor szinte biztos, hogy ez a tengerpart jut az eszünkbe először. Nem csoda, hiszen többször is Görögország legszebb strandjának választották.

A víz különleges színét az adja, hogy a mögöttes hegyet alkotó mészkövet a hullámok belemossa a vízbe. A hófehér homokos-kavicsos tengerpartot fentről nézve is megcsodálhatjuk, mivel a hozzá vezető főúton több kilátót építettek.

A fentiek is eredményezik, hogy Myrtos elsősorban a színek változatossága miatt is csodás. A türkizkék víz, a fehér part és a szürkés-fekete hegy páratlan színkombinációt eredményez.

Kefalónia látnivalóit, tengerpartjait bővebben is megismerheted!

Myrtos többször is volt a legszebb görög tengerpart
Myrtos többször is volt a legszebb görög tengerpart

Saliara Beach (Thassos)

Thassost a legzöldebb szigetnek is nevezik, ahol a tenger hullámai által gömbölyű márványok csodás tengerpartot hoztak létre.

A Márványpartként is ismert Saliara vagy Marble strand a sziget egyik nevezetessége. A fehér márványkővel borított part két öbölben bújik meg, ahová hajóval vagy autóval is eljuthatunk.

Thassos sziget szépségeit is nézd meg!

A márvány Thassos sziget jellegzetessége
A márvány Thassos sziget jellegzetessége

Elafonissi (Kréta)

Az Elafonissi strand egy gyönyörű lagúna Kréta nyugati részén, ahol más csodás tengerpart is található. Ez azonban kiemelkedik mind közül! Nemhiába volt már Európa legszebb strandja is!

A színek itt is kulcsszerepet játszanak. Tengerpartja rózsaszínes, ami a fehér homokba keveredett korallmaradványoknak köszönhető. Ez a kristálytiszta vízzel együtt fantasztikus látvány nyújt.

A tengerpart jól kiépített, mindig sok emberre kell készülni. Ha viszont nyugodtabb helyet szeretnénk, gyalogoljunk át a lagúnán, ahol egy szigeten lehet élvezni a pihenést.

Az Elafonissi strand különösen ajánlott gyerekes családoknak is, mivel a víz a legmélyebb helyen is kb. egy méter.

Kréta látnivalók sokaságát nyújtja. Győzödj meg erről Te is!

Kréta legszebb strandja
Kréta legszebb strandja

Navagio-öböl (Zakynthos)

Az elszigetelt öböl talán a legismertebb görög tengerpart. A félkörívű öbölben rengeteg hajó köt ki, sok ember szeretné látni a fehér homokos partot a mögöttes magas sziklafallal.

A hatalmas érdeklődést és népszerűséget támasztja alá, hogy a Navagio az egyik legtöbbet fényképezett strand.

Másik látványossága az öbölben lévő hajóroncs. A legenda szerint ez egy csempészhajó volt, amely az 1980-as években egy viharban elsüllyedt. Természetesen semmi nem igazolja ezt a történetet, de a Navagio öböl létéhez már szervesen hozzátartozik.

Sokan inkább autóval a sziklák feletti részhez utaznak, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egyik legszebb görög tengerpartra.

Zakynthos látnivalók, tengerpartok, térképek

A Navagio-ról szerintem már mindenki hallott
A Navagio-ról szerintem már mindenki hallott

Porto Katsiki (Lefkada)

Lefkada szigete talán kicsit háttérben van a legismertebbekhez képest, pedig autóval is elérhető hazánkból.

A sziget északnyugati részén fekvő Porto Katsiki strand egy kicsit hasonlít a kefalóniai Myrtos-ra. A türkizkék víz, az aprókavicsos part és a mögötte emelkedő hegyoldal itt is csodás panorámát tár a turisták elé.

A Porto Katsiki egy kicsit a Myrtos-ra emlékeztet
A Porto Katsiki egy kicsit a Myrtos-ra emlékeztet

Tsampika (Rodosz)

A tengerpart környezete itt is impozáns. A hegycsúcs tetején egy monostor található, amihez egy helyi hagyomány is kötődik: aki felgyalogol mezítláb, annak sikeres lesz a gyermekáldás. Tessék kipróbálni! 😊

Fentről jól látszik a hegy lábánál fekvő Tsampika, ami az egyik legjobb, egyes vélemények szerint a legjobb strand a szigeten. Tengerpartja homokos és lassan mélyülő, ezért kisgyerekesek számára is ideális.

Rodoszt is részletesen bemutatom külön cikkben!

Rodosz egyik legszebb tengerpartja fentről nézve impozáns
Rodosz egyik legszebb tengerpartja fentről nézve impozáns

Lalaria (Skiathos)

Skiathos szigetén sok nagyszerű tengerpart található, de Lalariát azért is érdemes kiemelni, mert csak hajóval lehet megközelíteni. A strand hófehér, kavicsos tengerpartja turisták ezreit vonzza minden évben.

A kék víz, a fehér part és a mögötte lévő szürke sziklafal fantasztikus látványt nyújt már a strandhoz közeledve is.

Skiathos sziget bemutatását is nézd meg!

A Lalaria csak hajóval érhető el
A Lalaria csak hajóval érhető el

Simos Beach (Elafonisos)

Elafonisos egy kis sziget a Peloponnészosz és Kythira szigete között. Területe mindössze 18  négyzetkilométer.

A Simos Beach finomhomokos, vize kristálytiszta és mivel az öböl sekély, gyerekeknek is kiváló fürdőhely. Nem kiépített tengerpart, nem lehet közvetlenül a partra menni autóval, így szinte csak a tenger hullámait hallhatjuk.

A Simos Beach egy kis apró szigeten található
A Simos Beach egy kis apró szigeten található

Sarakiniko Beach (Milos)

A Sarakiniko kivételesen nem a csodás homokos tengerpartjáról nevezetes, hanem a „holdbéli” tájról. A szürkés-fehér sziklákat a szél és a hullám alakította egyedülálló alakúakká.

Mindenki megtalálhatja a megfelelő partrészt: van homokos és sziklás part, valamint van sekélyebb és gyorsan mélyülő víziszakasz.

Egy kicsit holdbéli tájra emlékeztet a környezet
Egy kicsit holdbéli tájra emlékeztet a környezet

Ios Papa Beach (Ios)

Nem tudom, hallott-e valaki Ios szigetéről. Athén és Kréta között fekszik nagyjából félúton. A bulizóknak és a nyugodt pihenésre vágyóknak is tökéletes helyszín.

Egyik legszebb strandja az Ios Papa Beach. Egy kis öbölben található eléggé eldugva és ez az elzártság teszi egyedivé. A kristálytiszta víz és a tengerpart körüli rengeteg pálmafa csodás környezetet varázsol.

Mivel a víz a parttól elég hamar mélyül, kisgyerekesek számára nem ideális.

Egy kis öbölben található Ios legszebb tengerpartja
Egy kis öbölben található Ios legszebb tengerpartja

Ajánlott cikkek Görögországról

A honlapon lévő helyszínek cikkei tematikusan és ABC-sorrendben itt találhatók!

Minden, ami Görögország: Görög cikkek

Cimkék: , ,