Egyre szűkösebb az üléstáv a repülőkön, folytatódik a trend?

by radopeter1983

Érdekes cikk jelent meg a G7 nevű portálon, amire nyilván minden olyan utas felkapja a fejét, aki valaha ült vagy ülni fog egy repülőgépen.

Főképp a fapados társaságoknak és az őket kiszolgáló repülőgépgyártó cégeknek köszönhetően egyre inkább csökken az ülések közti távolság.

A statisztikák szerint a kétezres évek elején még 86-89 cm volt az átlagos távolság a turistaosztályon. Mostanra ez lecsökkent 76-79 cm-re. Ez a 10 cm már bőven érezhető távolság, aminek a kárvallottjai természetesen a magasabb utasok.

A legfrissebb újítást a fülöp-szigeteki Cebu Air hozta el: a rendelt repülőgépek kapacitását az ajánlott plafon fölé emelteti 20 fővel. A plusz távolságot a mosdók és a konyha rovására vezetik be.

Bár Ázsiában az emberek termete kisebb az európai és amerikai utasokhoz képest, ezt a lépést akár követhetik is akár nálunk is.

Aki utazott már valamelyik európai fapadossal, az tudja, hogy elég szűkösek a helyek. Egy újabb „keskenyítés” már kifejezetten kínzópróbának is felérne. Reméljük a trend megáll és a mainál szűkösebb már nem lesz a helyünk a repülőgépen.

Még több utazási hírt itt találsz!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató