Timiék 2 hónapja Kolumbiában

by radopeter1983
Timiék 2 hónapja Kolumbiában

Sziasztok! 2019 október közepe óta kalandozunk Dél-Amerikában és közel két hónapot töltöttünk Kolumbiában. Erről hoztam most egy összefoglalót és fotókat.

Timiék Peruban is jártak, erről is készült képes beszámoló!

A bogotai repjegyünkön és 5 éjszaka szálláson kívül semmi nem volt megtervezve, mindent menet közben szerveztünk. Kolumbia csodálatos ország fantasztikus emberekkel, kevés turistával és normális árakkal. Egyszer sem éreztük magunkat veszélyben, nem szabad a riogatásoknak hinni 🙂 A zavargásokat és tüntetéseket eddig minden országban sikerült elkerülnünk.

Bogota

Bogotába érkeztünk Turkish Airlines-al és 5 napot töltöttünk a városban, amit utólag kicsit soknak gondolok.

Ami érdekes látványosság, az az aranymúzeum, a Montserrate kilátó, graffitik és a történelmi belváros, de a várostól nem messze van is vannak látnivalók, amik egynapos túrákkal látogathatók. Mi voltunk egy walking touron, ezek általában borravaló alapúak, helyi idegenvezetők tartják, és nekünk nagyon érdekesek szoktak lenni.

Vidéken

Innen San Gil felé vettük az irányt, a fővárostól északra. Ez a kisváros az extrémsportokról híresült el, itt barlangásztunk és siklóernyőztünk, ami hatalmas élmény, mert a meleg légáramlatok folyton felfele viszik az embert, így a landolás it ugyanott van, ahol a felszállás.

Ezen kívül egy napra átmentünk Baricharába, ahol régi, fehérre meszelt házak és egy gyönyörű kilátó van, az ország egyik legszebb falujának is tartják (sok másik mellett 😃 ), és sokszor forgatási helyszínnek használják helyi szappanoperákhoz.

Baricharai kilátó
Baricharai kilátó

Santa Marta nem annyira lopta be magát a szívünkbe, de a környék felfedezéséhez tökéletes bázis. A Tayrona Nemzeti Parkban egy napot túráztunk, de van lehetőség bentaludni a parkban. Mincáról is jókat hallottunk, de az végül kimaradt.

Tayrona Park
Tayrona Park

Cartagena abszolút szerelem lett, hangulatos, színes, nagyon karibi, érdekes történelemmel. Kicsit turistásabb, mint a többi város, de nem vészes.

Cartagena
Cartagena

Itt is voltunk walking touron és food touron is, ahol a helyi nevezetes kajákat kóstoltuk végig.🍤🧀 Manga negyedben szálltunk meg, sokkal olcsóbb, mint a belváros, bár kicsit messzebb is van a látnivalóktól.

🚌✈️ Egész eddig távolsági buszokkal közlekedtünk (❄️nagyon hidegek és mindig késnek, de egyébként kényelmesek), innen azonban repültünk Medellinbe. Ismerjük a Narcost, de egész más élmény élőben látni a várost.

Medellin
Medellin

Egyébként az egész város nagyon modern és az ország egyetlen metróvonalával büszkélkedik, vigyáznak is rá nagyon, csillogvillog a tisztaságtól. A Comuna13 túrát szerintem nem érdemes kihagyni, ezek is borravaló alapúak és általában olyanok vezetik, akik ott nőttek fel, lehet kérdezni tőlük a múltról.

Falfestmény Medellinben
Falfestmény Medellinben

🏍 Ezután egy hónapot töltöttünk Guatapében, ami egy színes kisváros Medellintől 1 órányira kb. Itt egy robogó- és motorkölcsönzéssel és túraszervezéssel foglalkozó vállalkozásnál önkénteskedtünk szállásért és motorhasználatért cserébe. Guatape Motos néven fut, ha arra jártok és motoroznátok, hivatkozzatok ránk 😃

Mivel túl sok munka nem volt, bőven volt időnk felfedezni a környéket, az igazi vidéki Kolumbiát. Földutakkal összekötött falvak, lóháton közlekedő helyiek, vízesésben fürdőzések, szóval ez is igazi élmény volt.

Guatapében van egy nevezetesség, a Piedra del Penol, ami egy hatalmas monolit. A tetejéről belátni az egész vidéket, lent elterül egy órási mesterséges tó a hegyek között. A helyiek szerint ez a világ legszebb kilátása, ezen lehet vitatkozni, de tényleg gyönyörű. Vízisportolni is lehet a városban, de érdemes hétköznap látogatni, mert hétvégén elárasztják a medelliniek.

Csodás kilátás
Csodás kilátás

☕️ Innen Salentóba vezetett az utunk, ahol kávéültetvényt látogattunk (Don Elias ültetvény, kevésbé ismert, de organikus), és túráztunk. 🌴🌴

A Cocora-völgy kihagyhatatlan a világ legmagasabb pálmáival, mi ezt összekötöttük egy kétnapos túrával, egészen 4000 méterig felmentünk, de van a közelben egy 5000res csúcs is. Elképesztő a madárvilág a hegyekben. A Cocorához érdemes korán indulni.

A világ legnagyobb pálmafái
A világ legnagyobb pálmafái
Kolibri
Kolibri

💃 Utolsó kolumbiai állomásunk a salsa-főváros, Cali volt: fülledt meleg, salsa bulik, fantasztikus piac, kedves helyiek. Itt már bennevoltunk az adventi időszakban, az egész belváros pompázott a fényekben, kicsit más élmény volt, mint a téli karácsonyi vásárok 🙂

Bár Calitól délre is vannak mág bőven látnivalók, nekünk most ennyi fért bele, innen közvetlenül az ecuadori határra buszoztunk.

Ajánlott cikkek

A többi élménybeszámolóból is sok információt tudhatsz meg!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató