Maafushi – Gáborék hátizsákos maldívos útja

by radopeter1983
Maafushi élménybeszámoló

Sziasztok! Mi most az igazi ,,hátizsákos” oldaláról szeretnénk megismertetni a Maldív-szigeteket, hogy hogyan lehet olcsón kihozni ezt az úticélt.

December 7-17 ig voltunk ott. Lakott szigetet választottunk, mert ott van bolt, gyógyszertár, programok és jóval olcsóbb, mint egy resort. A választásunk Maafushira jutott….szuper kis sziget, a fővárostól kb 20 km-re.

Airfrance-al mentünk Bp-ről Párizsba-Párizsból Malé-ba. A sztrájk ellenére csak egy órát késtünk. A repjegy egy főre oda-vissza 150ezer ft volt. Az ellátás szuper volt. Szállást Agodán foglaltunk …a Maafushi Inn-t ami egy főre 9 éjszakára 49 ezer forint volt.

Út Maafushi-ra

December 8-án 11-körül érkeztünk meg a reptér szigetre, ami közvetlenül Malé mellett található. Ha az ember Hotelben foglal szállást, akkor innen lehetőség van egyből a szállásra menni speedboat-al, kb 30 perc az út és kb 20-30 USD fejenként.

Mi az interneten utánanézve olcsóbban akartuk kihozni ezt, így azt olvastuk, hogy Maléból komppal lehet menni Maafushira potom pénzért.

Ennek a módja a következő: A reptérről közvetlenül megy komp Malé-ba. Ez 1 USD fejenként. A Malé-i kikötőből át kell sétálni a kompkikötőbe, ahonnan indulnak a kompok Maafushi-ba, ennek a neve Villingili Ferry terminal. A sziget másik felén van, úgyhogy kb 40 perc séta.

Innen napi 2-szer mennek kompok Maafushiba… 10-kor és 15:00-kor…mi kb 13:00-ra értünk oda, úgyhogy volt időnk. Egy jegy Maafushira 22 Rúfia, ami kb 470 ft.

Komppal 1óra 40 perc a menetidő és nagyon nagy élmény a helyiekkel utazni, ugyanis a kompot használják áruszállításra is.

Maafushira érve megkerestük a szállást, ami kb 5 perc séta és itt ért a meglepetés, hogy ez bizony be volt zárva felújítás miatt. (Előzményben annyit, hogy a szállással az út előtt egy hónappal próbáltuk felvenni a kapcsolatot, de nem reagáltak).

Fél óra lődörgés után két helyi segítségével, elkísértek minket a Salt Beach Hotelbe, ahol közölték, hogy a Maafushi Inn-nel ők közös cég, és mivel azt felújítják, így fogadjuk el, hogy ott leszünk elszállásolva. Ennek nagyon örültünk, mert ez az eredetinél jóval jobb szállás volt rendkívül kedves szeméyzettel. (Maafsuhin egyébként nagyon kedves mindenki)

A szállás nagyon sok programot szolgált, jó árban.

Maafushiról

Nagyon szép, nyugis,olcsó sziget. Lehetőség van belelátni az ottaniak hétköznapjaiba.

Muszlimok lakják, így nem illik mindenhol fürdőruhában lenni, mindenhol, de vannak erre kijelölt partszakaszok. A szigetet zátony veszi körül, aminek közelében csodás sznorkelezési lehetőség nyílik.

A sziget egyik oldalán van egy ,, cápaóvoda”. Egy nyugodt vízű rész, ahová a szirticápák rakják a porontyaikat. (Megjelölöm a térképen).

A sziget helyiek által lakott oldalán pedig van egy vízalatti múzeum jellegű képződmény. Érdemes megnézni.

Étkezés

A reggeli benne volt a szállás árában, ebédet mindig egy olcsó helyi boltban vettün. Egy fél kg kenyér, tonhalkonzerv, gyümölcslé és egy kis jégrém kb 90 rúfia, ami 1900 FT.

Vacsorát a helyiek által kedvelt Food Truckban ettünk. Itt egy vacsi itt ( Mondjuk Maldív rizottó) 50 Rúfia egy főre ( 1100ft). Tehát egy napi kaját simán ki lehet hozni napi 3000 Ft-ból.

Programok

Amire érdemes költeni, ha már itt nyaral az ember, az a resort sziget látogatás (100 USD/fő). Ez magában foglalja a transzfert, a szigeten az igencsak luxus ellátást, beleérteve a korlátlan alkoholfogyasztást, ebédet , kávét, teaát .

Érdemes elmenni még egy egy napos ,,cápatúrára”. Ez egy egész napos program. Mi itt úsztunk delfinekkel, mantarájával, dajkacápákkal, tüskésrájával. Benne van egy szigetlátogatás és egy ebéd egy homokszigeten is. Ennek az ára 50USD.

Akik hozzánk hasonlóan végzett búvárok, azoknak nem ajánlom, hogy befizessenek búvártúrára. Drága és semmivel sem lehet többet látni 30-40 méteren, mint bárhol a sziget körül sznorkelezés közben. Mi befizettünk egyre, de nem érte meg.

Képek

[ngg src=”galleries” ids=”96″ display=”basic_slideshow”]

Összefoglalás, videó

Mindent Összevetve a kiutazás költségétől eltekintve, olcsóbban ki lehet jönni, mint itthon. Mi 100ezer forint költőpénzből kijöttünk, tehát egy főre 300 ezer forintból ki lehet hozni az egész utat, tokkal vonóval.

És készítettem egy videót az útról, belinkelem ide, hogy meghozzam a kedveteket 🙂 Köszi, ha végigolvastad.

Ajánlott cikkek

Érdekelnek az élménybeszámolók? Sok hasznos információt tudhatsz meg belőlük!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató