Brugge, ami valóban olyan, mint egy tündérmese

by radopeter1983
Brugge, ami valóban olyan, mint egy tündérmese

Brugge-t (angol átírásban Bruges) az egyik legszebb városként tartják számon, ami egy filmet is megihletett és számos, mai napig idézett szöveg is elhangzik. Egy délutánt én is eltöltöttem itt.

(Kivételesen most rövidebb beszámolót írok, inkább beszéljenek helyettem a képek és egy 1 perces videó, amit összeállítottam. A videót lentebb megnézhetitek!)

Már akkor elgondolkodtam, milyen jó lenne ellátogatni Brugge-be, amikor a filmet láttam. Ott is látszott, hogy nem mindennapi ez a belga város. Aztán megláttam egy 7.500 Ft-os repjegyet Charleroi-ba és le is foglaltam.

Kedden 6.10-kor szállt fel a Wizz Air gépe, amely Brüsszeltől 50 km-re lévő reptéren landol. Innen a Flibco indít közvetlen járatot Brugge-be. Napi többször is közlekedik és a jegy adott napra érvényes. Az út 2 óra.

Sokan már tudjátok, hogy én sokat nem időzök egy helyen (kivétel ez alól New York volt). Még ezen a napon utaztam Brüsszelbe, de mivel óránként több vonat is megy Brugge-ből, így azt elég volt a helyszínen eldöntenem és megvennem a jegyet.

A busz a vasútállomás mellett tesz ki. Az állomáson van poggyászmegőrző is, a legkisebb méret 6 euró, a nagyobb hátizsák méretű box 8 euró. Innen gyalog kb 10 perc és a központba érünk.

Már maga a bevezető út is csodás: macskaköves utcák, aranyos kis házak, érződik, hogy valóban egy tündérmese a város. Igazából a fő látnivalókon kívül nem is írok sokat, mert az egész belvárost be kell járni és kiélvezni.

A város szíve nem meglepő módon a , ahol az ikonikus harangtorony, a Belfort áll. Itt érdemes leülni a padra és élvezni a látványt. Na, meg persze egy gofrit enni, ami lépten nyomon az orrunkat „ingerli”. Többféle ízesítéssel kapható, 5-6 euróért vehetünk.

Gyalogoljunk a csatornák mellett is, itt tárulnak elénk talán a legszebb részek. Például ez, amit már bizonyára többen is láttatok:

A városban több szélkerék is van kicsit kintebb, egy könnyed, 15 perces sétával ezt is elérhetjük.

Több időt is el lehet tölteni Brugge-ben, ha több múzeumot is meglátogatunk. Én most kifejezetten pár órás ittlétet tervezem, érezni ezt a csodás hangulatot.

Brüsszelbe óránként két vonat is közlekedik, a jegyára 14.70 euró. A vasútállomáson automatákból is lehet venni jegyet.

Brugge egy perces videóban

Ajánlott cikkek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató