Srí Lanka beszámoló – Juditék 10 napja

by radopeter1983
Srí Lanka élménybeszámoló

Sziasztok! Pont egy hete jöttünk haza (2020 eleje) a Sri Lanka-i és Maldív nyaralásunkról. Az előbbiről osztanék meg veletek tapasztalatokat. Majd két éves gyerkőccel és egy kis pocaklakóval tettük meg a nagy utat. 🙂

December 31-én indultunk, Qatarral mentünk. 12 óra volt az átszállási időnk, így az éjszakát a reptéren töltöttük. Találtunk külön női és férfi csendes szobát, jelentem nagyjából jót lehet a földön aludni még gyerekkel is 😀

Colombo-ban landultunk este 8 körül. Itt felvettük a kikölcsönzött wifi hotspot-ot (kis kütyü, amihez több telefon is tud kapcsolódni). Ennek a kölcsönzését itthonról intéztük, szerintem nagyon megéri, mert ezt mindenhova vittük magunkkal így mindenhol volt wifink.

1-2. nap: Sigiriya

A reptérről a szállásunkra éjfélre érkeztünk meg. Vendégházban aludtunk, reggel az egyik majom ellopta a piritósunkat az asztalról. 🙂 Aznap a Lion Rock-ot másztuk meg, ami kihagyhatatlan.

Másnap délelőtt a Pidurangala Rock-ra mentünk fel (ide nehezebb a feljutás, férjem a hátán a gyerekkel csak a 3/4-ig tudott menni, és teljesen fel tudtam mászni, szó szerint kapszkodni, mászni). Innen gyönyörű a kilátás a Lion Rock-ra. Délután pedig a Minneriya Nemzeti Parkban voltunk (ez kihagyható, mi itt sajnos nem sok állatot láttunk).

3. nap: Dambulla

Ide estére érkeztünk meg, csak aludtunk, reggel mentünk tovább Kandy-be.

4. nap: Kandy

Kandy felé megálltunk egy fűszerkertben, ahol bemutatták a fontosabb fűszernövényeket. Ezután pedig főzőleckén vettünk részt. Kandy-ben a Royal Botanical Garden-t néztük meg. Elég drága a belépő, de szép kert nagyon, ahol a gyerek egy csomó mókust kergetett :).

5. nap: Nuwara Eliya

Ide Kandy-ből vonattal mentünk. 2. osztályon, jegyet aznap reggel vettük meg, párszáz Ft. volt. Vonat tömve, szerencsére szabadult fel hely és le tudtunk ülni. 5 órát zötykölődtünk, de nagyon szép teavidékeken keresztül ment a vonat. Nuwara Eliya-ban pedig csak sétáltunk, teáztunk :).

6. nap: Ella

Ellában felmentünk a Little Adam’s Peak-re, gyönyörű 🙂 és a Nine Arch Bridge-hez mentünk még el. Nagy szerencsénk volt, mert pont jött egy vonat és sikerült lencsevégre kapnunk. Ella nagyon tetszett.

7-8. nap

Ella és Bandarawela között egy teafarmon aludtunk. Ez volt a legdrágább szállásunk. De nagyon családias volt. Itt kaptunk kis térképet, ha van kedvünk kirándulhatunk.

Volt is, így megnéztünk egy kis vízesést, régi teagyárat. Részt vettünk tea “túrán” is, ahol mesimertették velünk a teafajtákat, a végén pedig teakóstolás volt.

9. nap: Udawalawe

Útban ide, még Ellában megnéztük a Ravana vízesést. Udawalawe-ban volt a legeslegjobb szállásunk. Legolcsóbb (20$) és a legszuperebb. A szállásadó figyelmessége az elképesztő volt :D.

Itt a Nemzeti Parkban mentünk el, ami nagyon tetszett és kihagyhatatlan :). Rengeteg állatot láttunk: elefántokat, bivalyokat, korokodilt, varánuszt és még sok mindent.

10. nap: Negombo

Utolsó napra egy kis vásárlást és az Air Force Musueum-ot terveztük be (férjem egyetlen egy kívánsága amit meg szeretett volna nézni az ez a repülőgép múzeum volt).

Sajnos aznap viszont valami Hold ünnep volt, és zárva volt a múzeum, meg a boltok nagy része 🙁 . A napunk így is utazással telt Udawalawe és Colombo 5 óra zötykölődés volt. Colombo és az Aiport Hotel pedig másik 2 óra… Ez nem volt a legjobb napunk 😀

Innen tovább pedig a Maldív-szigetekre mentünk.

Árak

  • Szállásunk 10 éjre összesen 130.000 Ft. Ha Bandarawel-ánál nem a teafarmon alszunk (ami meglehetősen drága), akkor 10 éjre kb. 80 ezerből ki lehet hozni.
  • Étkezés: meglehetősen olcsó, tésztás húsos főétel 600 Ft volt. Friss kókusz 300 Ft.
  • Wifi hotspot: 2 hétre 15.000 Ft.
  • Belépőjegyek: Lion Rock 9000 Ft. Pidurangala 800 Ft, Szafari Minneriya-ban 12.000 Ft, Udawalawe-ban 13.000 Ft, Botanikus kert ha jól emlékszem 3000 Ft, Főzőlecke 4000 Ft.
  • Mosatás: Ellában mosattunk először, ott 800 Ft volt 1 kg ruha. Másodjára Udawalawe-ban, ahol a szállásadó azt mondta annyit adunk amennyit szeretnénk :).
  • Utazás szigeten belül: nem fogadtunk sofőrt, itthonról kértem árajánlatokat de mindegyiket soknak tartottam. Először taxival autóval mentünk reptérről Sigiriya-ba, ez 18.000 Ft. volt. Utána már nem mentünk autóval, hanem mindenhová tuktuk-kal. Egyrészt élvezetesebb mint az autó és a gyerek is imádta. Tuktukban tudott aludni és nézelődni, érte az arcát egy kis menetszél, úgyhogy folyamatosan azt mondta: “tuktukkal menjünk” :D. Alkudni pedig sokat lehet náluk.

További képek

Ajánlott cikkek

A többi élménybeszámolóból is sok információt tudhatsz meg!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató