Spanyolország legszebb helyei, látnivalói

by radopeter1983
Spanyolország legszebb helyei, látnivalói

Spanyolország az egyik leghangulatosabb déli ország, ahol sok remek hely várja a látogatókat. Ezek közül mutatom be Spanyolország legszebb helyeit, látnivalóit!

Spanyolország legszebb helyei

Barcelona

Egyik kedvencem a katalán főváros, amelynek kiváló hangulata van, rengeteg látnivalóval.

Gaudí építészeti megoldásai uralják Barcelonát, amik csodás futurisztikus alkotásokban jelennek meg. Elég a Sagrada Família templomra vagy a Güell Parkra gondolni.

Aki nem szereti a focit, annak is érdemes egy Barca-meccsre elmenni. Katalónia szimbóluma a világhírű focicsapat, amelynek hatalmas stadionjában élmény végignézni egy mérkőzést.

A klímája miatt pedig télen-nyáron lehet utazni. Én kétszer voltam már januárban, de mindkétszer kellemes időben jártam be a várost.

Barcelona látnivalók, térképek

Barcelona egyik ikonikus épülete, a Sagrada Família
Barcelona egyik ikonikus épülete, a Sagrada Família

Tenerife

A Kanári-szigetek legnépszerűbb tagja különleges sziget. A csodaszép tengerpartoktól a hegyvidéki részekig minden megtalálható.

Aki szereti a magashegyi túrázást, annak kötelező felgyalogolni a 3718 méter magas Teide csúcsára. Ám aki nem akar nagyon elfáradni, az libegővel is fel tud menni a csúcs alá.

A sziget déli része az igazi turistarész, ahol finom homokos tengerpartokat találunk. A legszebb mégis északon van. A Teresitas strand a hegyek tövében van, csodás aranyszínű homokos parttal.

Tenerife látnivalók, tengerpartok

A Teresitas a legszebb strand Tenerifén
A Teresitas a legszebb strand Tenerifén

Madrid

Természetesen nem maradhat ki a főváros sem a felsorolásból!

Madrid a sok remek múzeum mellett a focicsapatáról, a Real Madridról is ismert.

Aki nem is szereti a művészetet, annak is kötelező a világ egyik leghíresebb múzeumának, a Prado meglátogatása. A spanyol festészet remekművei élőben láthatók.

Madrid látnivalók, térképek

Madrid a művészetek központja is
Madrid a művészetek központja is

Sevilla

Andalúzia központja a mór építészet fővárosaként is nevezetes, amely az egyik legérdekesebb várossá emeli Sevillát.

Az építészeti remekművek közül kiemelkedik a Plaza de Espana art deco és neo-mudéjar stílusú tere. Az épület oldalában kis fülkékben csempékből kirakott alkotások az ország tartományainak egy-egy nevezetes történelmi eseményeit mutatják be.

Emellett a kalifák gazdagságát mutatja be az Alcazar, amely egy csodás kerttel rendelkező palotája.

Sevilla látnivalók, közlekedés, térképek

Sevilla a mór építészet fellegvára
Sevilla a mór építészet fellegvára

Toledo

A fővárostól mindössze 70 km-re található az egykori főváros, amely népszerű turistahely.

A sziklás hegyre épült várost három oldalról a Tajo folyó veszi körbe, ahol több remek épületet is megcsodálhatunk. Itt sem hiányzik a mórok egykori palotája, az Alcazar, de a toledói katedrális gótikus építménye is a világ legszebbjei között van.

Toledót a három kultúra városának is nevezik, mivel a muszlimok mellett a keresztények és a zsidók is szabadon élhettek. Ez a három stílus érezhető a városon.

Szóval, ha Madridban jártok, ne feledjétek a toledói kirándulást betervezni a programba! Vonattal nagyon könnyen eljuthatunk a fővárosból.

Toledo volt régen a főváros
Toledo volt régen a főváros

Baleár-szigetek

A három nagy sziget (Mallorca, Ibiza, Menorca) mindegyike megér egy külön utat, így nem is tudok különbséget tenni köztük.

A nyári időszakban mindegyik sziget nagyon népszerű. Ha bulizni akarunk, akkor egyértelműen Ibiza a nyerő. Ha viszont egy kicsit nyugodtabb helyet választanánk, akkor inkább Menorca való erre a célra.

Ha egy finom homokos tengerpartra vágyunk, akkor Ibizán nyaralva el kell látogatni a közeli Formentera szigetére.

Mallorca látnivalók, közlekedés, tengerpartok

Ibiza látnivalók, közlekedés, tengerpartok

Menorca látnivalók, közlekedés, tengerpartok

Formentera szigete kötelező, ha Ibizán nyaralunk
Formentera szigete kötelező, ha Ibizán nyaralunk

Ronda

A legszebb fekvésű spanyol településnek nevezik a 750 méter magasan lévő várost.

Biztos láttátok már azt a képet, amikor két hatalmas sziklarészt egy híd köt össze. Ez a legjellemzőbb kép Ronda városáról.

Emellett nevezetes még arról is, hogy több építészeti stílus is felfedezhető. Ezenkívül Spanyolország egyik legrégebbi bikaviadal arénája is látható.

Spanyolország legszebb fekvésű településének tartják
Spanyolország legszebb fekvésű településének tartják

Fuerteventura

A Kanári-szigetek egyik tagja a csodás tengerpartjairól és szinte Hold-béli tájairól ismert.

Utóbbi nem is csoda, hiszen vulkáni tevékenység hatására jött létre, talán itt figyelhető meg ez a legjobban. Az így létrejövő természet miatt is az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította az egész szigetet.

A legszebb tengerpartokat a sziget déli és északi részén találjuk. A híres Sotavento hosszú strandja és a Corralejo homokdűnéi talán a legszebbek Fuerteventura látnivalói között.

Fuerteventura élménybeszámoló

Csodás tengerpartok várnak a vulkáni szigeten
Csodás tengerpartok várnak a vulkáni szigeten

Cuenca

Hogy őszinte legyek, nem ismertem ennek a településnek a nevét. Holott a Madrid és Valencia közti város is egy gyöngyszem Spanyolországon belül.

Az UNESCO listáján is szereplő város egy sziklaszirtre épült, amelynek „széleire” települtek a házak. Ezeket nevezik Casas Colgadas-nak vagyi Függő házaknak.

A főtéren áll az ország legrégebbi gótikus katedrálisa, amelyet a 12. században építettek. A legenda szerint a templomban őrizték a Szent Grált.

A város közelében találunk egy természeti érdekességet is. A Ciudad Encantada, az Elvarázsolt város különleges geológiai képződményeket rejt, különféle alakzatokat formálva.

A Függő házakról is híres Cuenca
A Függő házakról is híres Cuenca

Ajánlott cikkek

A honlapon lévő helyszínek cikkei tematikusan és ABC-sorrendben itt találhatók!

Kattints, ha több spanyol cikket szeretnél olvasni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Rendben Adatkezelési tájékoztató